Myndighederne har givet deres go til, at 11-mandskampe må sættes i gang fra mandag den 22. marts. Ja tak!

Det udvidede forsamlingsloft for organiseret udendørs fodbold lyder nemlig på max. 50 personer, fortsat uden tilskuere*. Den helt specifikke corona-protokol inkl. spørgsmål/svar-afnit opdateres på mandag den 22. marts.


Corona-protokollen skal fortsat overholdes, og er en forudsætning for at kunne træne og spille kampe i en periode, hvor corona-restriktioner fortsat er en del af hverdagen.

11-mands forårsturnering kickstartes skærtorsdag
Vi ved, jeres tålmodighed er hårdt prøvet, men nu er 11-mandsturneringskampene lige om hjørnet. Turneringsplanen er netop ved at blive justeret efter de nye udmeldinger, men vi kan afsløre, at de første kampe er fastsat til Skærtorsdag den 1. april (og nej, det er ikke en aprilsnar, nu er det ægte). Fællesturneringer med DBU Fyn igangsættes også fra 1. april.

Turneringen har indtil nu været suspenderet pga. corona-restriktioner, men kampe der i perioden 1.-5. april har været markeret som udsat, bliver nu genaktiveret efter den oprindelige kampplan. Udsat-markeringerne vil være fjernest senest mandag den 22. marts på kampe med afvikling 1.-5. april. Alle kampe fra og med 6. april afvikles ligeledes efter den oprindelige kampplan. Disse kampe kan selvfølgelig flyttes til et andet tidspunkt efter aftale klubberne imellem.

Alle 11-mandsturneringskampe kan afvikles med normalt antal indskiftere, trænere og holdledere samt dommer/dommertrio. Der må fortsat ikke være tilskuere*, idet det udvidede forsamlingsloft på max. 50 personer kun tæller aktivt udøvende samt træner/officials og dommere.

Kampe, der oprindeligt var fastsat til afvikling frem til og med 31. marts, genfastsættes af DBU Jylland til nye spilledatoer, dette sker senest tirsdag den 23. marts. Er der enighed mellem to klubber om afvikling af en kamp i weekenden 27.-28. marts, fremsendes ønsket med kampnr. og nyt kamptidspunkt pr. mail til info@dbujylland.dk snarest.

For 11-mandshold i de laveste niveauer, der netop har haft tilmeldingsfrist 17. marts, udsendes puljer og kampprogram onsdag den 24. marts med frist for indberetning af spilletidspunkter senest mandag den 29. marts. Det endelige kampprogram for disse rækker (med 10 kampe i foråret) offentliggøres tirsdag den 30. marts.

2021 Cup Træningskampe: 9-mands bliver 11-mands
DBU Jyllands træningsturneringstilbud, 2021 Cup Træningskampe, er indtil nu blevet afvikles som 9-mandskampe i de normale 11-mandsrækker.

Fra og med mandag den 22. marts konverteres disse kampe "tilbage" til 11-mandskampe. For senior- og U19-kampe ændres spilletiden også til 2x45 minutter pr. kamp fra og med mandag. Det vil sige, at sidste runde kan afvikles helt normalt som 11-mandskampe.

Dog er det muligt i 2021 Cup Træningskampe at fastholde en kamp som 9-mands, såfremt anmodningen præsenteres for modstanderklubben senest 2 timer før kampstart.

Rækker, som normalt har dommertrio, vil også i videst muligt omfang få dommertrio til kampe i 2021 Cup Træningskampe fra 22. marts og frem. Dog tages forbehold for, at det lokalt er muligt at påsætte dommertrio.

Pokalkampe afvikles planmæssigt
Sydbank Pokalen for både kvinder og herrer afvikles som oprindeligt planlagt. Det vil sige, at der trækkes lod til første runde fredag den 26. marts. Herefter spilles første runde hos herrerne tirsdag den 13. april, mens kvindernes første runde er torsdag den 15. april.

Anden og sidste del af DBU Jyllands Pokalturnering for ungdomshold mangler endnu at gå i gang. Her træffes beslutning om afviklingsmodellen i uge 12.

 
*I en tidligere version af denne artikel blev det meldt ud, at det udvidede forsamlingsloft på max. 50 personer var inkl. tilskuere. Kulturministeriet har desværre efterfølgende præciseret, at tilskuere fortsat ikke er tilladt til hverken træning eller kamp efter 22. marts.