Ruth Andersen har i årevis været en markant figur i Støvring IF’s fodboldafdeling. Siden hun startede som træner for et pigehold i 1990, har hun lagt utallige timer i sin hjerteklub.

For at anerkende den imponerende indsats hædres Ruth Andersen med DBU Jyllands Ungdomslederlegat. Det skete officielt på DBU Jyllands delegeretmøde på Hotel Pejsegården i Brædstrup lørdag, der på grund af corona-restriktionerne, har været udsat siden januar.

Men egentlig modtog Ruth Andersen allerede prisen en decemberdag i 2020. Her troede hun, hun skulle være vært for et almindeligt møde med klubbens sportschef, Rasmus Gissel. Men Ruth vidste ikke, at de også fik selskab af Jørgen Staun, næstformand i DBU Jylland Region 1, der overraskede hende med hædersbevisningen.

- Det er da helt vildt. Tusind tak, lød det dengang fra den lidt overrumplede fodboldildsjæl.

Hun har været en enorm ildsjæl og fået en flot pigeafdeling op at stå Rasmus Gissel, sportschef i Støvring IF

Hjertet banker for pigefodbolden
Men lige så vildt er omfanget af Ruth Andersens frivillige arbejde i Støvring IF. For i mere end 30 år har hun sat sit præg på udviklingen i klubben, hvor hun stadig er aktiv.

Særligt pigefodbolden har nydt godt af Ruth Andersens indsats. Siden hun startede som træner i 1990, har hun skiftevis været træner og holdleder for en lang række pige- og kvindehold.

Men også som del af klubbens ledelse har Ruth haft afgørende indflydelse, og hun kan tilskrives en stor del af æren for, at klubben i dag har en velfungerende pige- og kvindeafdeling.

- Hun har været en enorm ildsjæl og fået en flot pigeafdeling op at stå, lød det blandt andet fra Rasmus Gissel ved overrækkelsen af prisen.

Ruth Andersen blev valgt til Støvring IF’s fodboldbestyrelse i 1998 og var medlem frem til 2007 – af to omgange som formand. Siden har den trofaste klubkvinde været leder for pigeafdelingen, hun har arrangeret et hav af stævner, herunder klubbens landskendte indendørs julestævne, og meget, meget mere.

Med prisen følger en udlandstur for to til en af herrelandsholdets udekampe i det kommende år.

Stort tillykke til Ruth Andersen.

Se video med prisoverrækkelse
Allerede i december blev Ruth Andersen overrasket med prisen, men på grund af delegeretmødets corona-udsættelse offentliggøres overrækkelsen først nu.

Se videoen, hvor DBU Jylland overrasker Ruth Andersen med prisen.