Nøgleordet for mange af de fremmødte klubber til årets corona-forsinkede delegeretmøde var fleksibilitet.

Det er både efterspurgt at have så fleksible regler som muligt, men samtidig er det svært at finde rundt i de muligheder og begrænsninger, selvsamme regler gælder.

Mere enkelhed efterspørges i op- og nedrykningsregler
- Hvis man har to hold i en årgang, kan marginalspillerne på førsteholdet blive låst for andetholdet, hvis førsteholdet f.eks. har en kamppause, så man ikke blive spillet fri, lød et af eksemplerne fra IF Lyseng, som U14-træner Lars Thomsen Nielsen fremførte

Han argumenterede for at udvide fleksibiliteten, således at en spiller kan blive spillet fri både ved, at førsteholdet eller andetholdet spiller uden den pågældende spiller. Desuden ønskede IF Lyseng at stille ungdomsspillere helt frit, blot må de ikke spille to kampe samme spilledag. Første del af forslaget var nordjyske Vadum IF medstiller på, dog med begrundelse i seriehold.

Lars W. Knudsen fra Randers Freja betonede, at nok er reglerne ikke optimale, men der skal dog være nogle rammer for op- og nedrykning af spillere. Også Kristian Nørgaard Thomsen fra DBU Jyllands bestyrelse bakkede op om synspunktet, at kludetæppet af regler om benyttelse af spillere kan optimeres.

Forslagene fra IF Lyseng og Vadum IF blev ikke stemt igennem af delegeretforsamlingen, men Kristian Nørgaard Thomsen lovede efterfølgende at tage initiativ til en arbejdsgruppe med det formål at optimere turneringsreglementets § 19, som er en omfattende størrelse.

Efteråret 2021 bliver sidste sæson med Serie 6
Fra Skovsgaard Boldklub efterspurgte Niels Sørensen et alternativ til Serie 6, hvis afskaffelse var en del af et større herreseniorstruktur-forslag.

- Hvis vi afskaffer Serie 6, har vi i vores lille klub 25 spillere, der formentlig stopper, var et af hans argumenter for at stemme imod strukturforslag.

Axel Petersen fra Svenstrup-Godthåb IF var dog af den holdning, at Serie 5 og 6 var stort set samme størrelse, så det vil udligne sig i laveste niveau. Han understregede vigtigheden i, at seriepyramiden ikke vælter.

Forslaget om en ny seniorstruktur blev stemt igennem af de tilstedeværende klubber, så dermed ser ændringerne til serierækkerne på herresiden således ud med virkning fra forårsturneringen 2022:

  • Hold, der i efterårets Jyllandsserien 1 slutter nr. 1, 2 og 3, tager henholdsvis 3, 2 og 1 point med over i forårets Jyllandsserien 1
  • Serie 4 udvides fra 288 til 384 hold (fra 36 til 48 puljer)
  • Serie 5 får permanent 96 puljer (ombrydning fastholdes)
  • Serie 6 afskaffes
  • Nuværende fleksibilitetsregler i Serie 6 overføres til Serie 5
  • Playoffkampe i alle herreseniorrækker


Ja tak til fusion med Fyn

Det omfattende DBU Bredde-forslag om en fusion med DBU Fyn blev stemt ensstemmigt igennem med virkning fra 1. januar 2022.

Dermed bliver samarbejdet med DBU Fyn endnu tættere end hidtil, men fortsat med fokus på det nære lokale fodboldarbejde. Dog afventer fusionen afstemninger i de øvrige lokalunioner, før et DBU Bredde Vest og DBU Bredde Øst er en realitet.

Læs mere
Se alle forslagenes skæbne her
Se forslagstekstens fulde ordlyd her