9 dage. 5 kampe. 11 points.

Træner Michel Valdemar er voldsomt stolt over sin Serie 2-trup, som har gjort det næsten umulige.

Lørdag den 5. juni startede de ”Mission Impossible” med at vinde den første af i alt fem kampe på kun ni dage. Og mandag kunne de så lade champagnepropperne springe efter en sejr, der betød oprykning til Serie 1.

Men sådan så udsigterne langt fra ud for blot 14 dage siden.

Strestrupif Opryknings2 Annesteffensen 001 foto: Anne Steffensen

Fysioterapeut har spillet en nøglerolle
Hårde baner og et meget presset kampprogram har givet den lokale fysioterapi-klinik en ny kunde: St. Restrup IF. Klubben har nemlig brugt af holdkassen for at sikre spillerne den bedste behandling, når nu restitutionen mellem kampene til sidst blev næsten urimeligt kort.

- Det her kampprogram har stillet store krav til den enkelte spiller, så derfor har vi forsøgt at gøre det bare lidt mere tåleligt ved at stille fysioterapi og massage til rådighed tre gange i den her sæsonafslutning, forklarer Michel Valdemar.

Han har sammen med klubben gennem hele sæsonen forsøgt at finde alternative muligheder for at få afviklet kampene, der først var udfordret af våde baner, men siden af de corona-restriktioner der sendte en række spillere i isolation pga. smitte eller rollen som nær kontakt til en smittet.

Og her har Aalborg-området, hvor St. Restrup hører hjemme, været særligt hårdt ramt. St. Restrup IF har søgt dialog med både modstanderklubber og DBU Jylland for at få løst situationen med de mange udsatte kampe, men det resulterede alligevel i, at klubben måtte tage sagen i egen hånd og altså afvikle fem kampe på kun ni dage.

- Jeg ville bestemt ønske, at vi ikke havde været tvunget ud i at spille et så sammenpresset program, men det er det hele værd at kunne afgøre det på banen og ikke på skrivebordet, lyder det fra en meget lettet serietræner.

Strestrupif Opryknings2 Screendump 004


Evaluering: Glade, stolte og lettede
Førsteholdstruppen udgøres af 17 spillere, men pga. de mange udfordringer med bl.a. corona-isolation har andetholdet også måttet lægge spillere til.

- Mandag aften kulminerede det hele i eufori og en fantastisk stemning, da vi sikrede oprykningen. Spillerne har kæmpet heroisk og har fortjent oprykningen, siger en stolt Michel Valdemar.

Han er enormt stolt over holdets præstation og nu skal det altså gøres færdig. For torsdag venter kamp nummer seks på 12 dage, når sæsonens sidste kamp skal spilles på udebane mod Nørresundby FB.

- Vi er glade, stolte og ikke mindst lettede. Det var virkelig svære vilkår, men spillerne klarede det og nu skal vi spille Serie 1 efter sommerferien, slutter den nordjyske oprykningstræner.