Der bliver i disse dage spillet ekstra mange kampe på de jyske fodboldbaner.

Men trods det høje aktivitetsniveau mangler de jyske 11-mandshold fortsat at gennemføre omkring 2800 af de i alt 15.782 programsatte kampe i forårsturneringen.

Et tal der på grund af corona-udsættelser er noget højere end normalt.

Og det kan fortsat blive en udfordring i forhold til op- og nedrykningerJM for ungdomshold og playoffkampe for senior.

Derfor har DBU Jylland lige nu fuld fokus på at få afviklet de resterende kampe, så turneringerne kan afgøres på græsset - og ikke på skrivebordet.

Strammede retningslinjer for udsættelser

DBU Jylland genplacerer dagligt og automatisk de udsatte kampe, som klubberne ikke får genplaceret. Men kalenderen og det fremskredne tidspunkt på sæsonen er en stigende udfordring:

- Der er al mulig grund til at anerkende de jyske klubber for den store fleksibilitet og velvilje, som er blevet udvist i en meget vanskelig tid, siger Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland.

- Men hvis det skal lykkes at nå i mål med turneringerne, er vi også nødt til at hjælpe hinanden, og fra DBU Jyllands side er vores mål at få gennemført de sidste 2800 kampe, da vi mener, at det er i klubbernes interesse. For det vil være rigtig ærgerligt, hvis f.eks. op- eller nedrykninger skal afgøres på skrivebordet, tilføjer Ole Frandsen, der samtidig understreger, at DBU Jylland af samme grund har strammet sine vejledninger op i forhold til udsættelse af kampe.

- Sæsonafslutningen er så tæt på, at der snart ikke længere er plads i kalenderen til at skubbe flere kampe. Vi ved, at det ikke er optimalt, men vores vejledning er nu, at man skal få kampene afviklet med de spillere, som man har til rådighed, og at det fra nu kun være vil være muligt at corona-udsætte kampe, hvis der minimum er tre spillere, der enten er smittet eller sendt i isolation. Jeg skal understrege, at corona-vejledningerne naturligvis skal overholdes, men vi har også en appel til klubberne om at få kampene spillet med de muligheder, man har, siger Ole Frandsen

Individuelle løsninger

I den kommende weekend afsluttes den ordinære turnering for de 25 ungdomsrækker, som skal spille om Jyske Mesterskaber.

Det kan give udfordringer for enkelte klubber, og Ole Frandsen oplyser, at DBU Jylland vil sigte efter individuelle og lokale løsninger for at få det hele til at gå op.

- Vi er fuldt ud klar over, at der p.t. er områder og klubber, som er ekstra hårdt ramt. Derfor er vores intention også at løse hver enkelt udfordring for sig, siger Ole Frandsen.

DBU Jylland opfordrer fortsat til, at man om nødvendigt prioriterer turneringskampe over pokalkampe. Opfordringen er også, at man prioriterer 11-mandskampe over f.eks. regionale 8-mandskampe.

Fleksible muligheder

Hvis man mangler at møde et hold både hjemme og ude, kan man også søge DBU Jyllands Disciplinærudvalg om kun at spille den ene kamp, men at lade den tælle for to.

DBU Jylland giver også mulighed for frem til sæsonafslutningen at spille to kampe samme spilledag. Læs mere om begrebet spilledag her.

Man skal fortsat være særlig opmærksom på:

  • For serierækker: Kampe, der har betydning for kvalifikation til playoffkampe, skal være spillet senest 20. juni.
  • For ungdomshold: Kampe, der har betydning for JM-/puljevinderkampe, skal være spillet senest 13. juni.