Oppe i Nordjylland ligger en klub, der hedder Arentsminde IF. Og det er ikke hvilken som helst klub. De er nemlig godt i gang med at feje al modstand af vejen i deres Serie 5-pulje. Det er nemlig blevet til lutter sejre og clean sheets de seneste otte kampe.

Man kunne hurtigt blive fristet til at tro, at klubben har fået tilgang af masser af spillere med højt niveau, men sådan er det faktisk ikke.

Ændring i formation kan have været løsningen
Kristoffer Loft er spillede træner i klubben, og han overtog holdet i 2020. Han har flere bud på, hvorfor holdet har kunne levere så flot:

- Da jeg overtog holder i 2020, var det ved at falde fra hinanden. Vi startede ellers godt i foråret, men blev ramt af skader og sluttede skidt af. Vi begyndte dog foråret med ny energi, men der var også lidt rod.


Arentminde Pulje Sådan ser stillingen ud i AIF's ombrydningspulje. De er med andre ord fortsat, hvor de slap i de indledende kampe, hvor deres stime startede.

Det skulle dog ændre sig, fortæller han:

- I løbet af de første træningskampe erstatter vi vores en midtstopper, og vores viceanfører bliver også skadet midt i en kamp, og så røg jeg selv derned, så vi blev et helt nyt makkerpar. Vi tabte kampen 1-4.

Men siden den kamp har Arentsminde IF ikke lukket et eneste mål ind eller tabt en fodboldkamp:

- Vi skiftede formation fra 4-3-3 til en 4-4-2 med en diamant på midten. Vi har især haft succes med vores presspil. For at kunne holde målet rent så meget som vi har gjort, kræver det ikke blot et godt forsvar, men en sammentømret enhed, som er med på, at det er hele holdet, der skal gøre det svært for modstanderen, startende fra de forreste spillere på banen, lyder det fra den succesfulde træner.

Rutsjebanetur de seneste år
Holdet har de seneste sæsoner oplevet det, man kan kalde en rutsjebanetur. Kristoffer Loft var selv træner i klubben fra 2013-2016, og her gik det faktisk også mildest talt godt:

- Fra 2014 rykkede vi først op i Serie 4 og herefter Serie 3, hvilket var første gang klubben havde været så højt placeret. Jeg forlod klubben i 2016, da vi spillede i Serie 4, lyder det.

Ny klubrekord på vej
Selvom flere spillere forlod klubben i mellemtiden, er der altså igen samling på tropperne i den nordjyske klub. De otte clean sheets er en klar klubrekord, og der er måske endnu en på vej, ifølge Kristoffer Loft:

- Hvis vi vinder vores næste og sidste kamp i sæsonen mod Vesterbros IK, sætter vi også klubrekord for flest sejre i træk. Der er med andre ord lagt op til noget af en afslutningsfest for holdet – og det er fuldt fortjent.