Der har været hård kamp om toppladserne i serierækkerne, men nu intensiveres konkurrencen for andenpladserne i herrernes Serie 2, 3 og 4.

En førsteplads sikrer som hidtil holdet direkte oprykning, mens oprykning fra andenpladser i rækkerne afgøres via playoffkampe. 

Flere får chancen for at rykke op
Indførelsen af playoffkampe tilbage i 2019 betyder, at alle hold, der ender på en andenplads i Serie 2, 3 og 4, får en chance for oprykning. Tidligere kunne man i rækkerne fra Serie 3 og opefter kun rykke op fra en førsteplads.

I den tunge ende af tabellen i Serie 1, 2 og 3 har ændringen den konsekvens, at der er større risiko for at rykke ned. Normalt er det nr. 6 i en given række, der spiller playoff om at blive i rækken. Pga. efterårets turneringens bratte corona-afslutning er det lidt mere komplekst denne gang:
- Serie 1: De 5 dårligste nr. 4 og de 2 bedste nr. 5 = 7 kampe
- Serie 2: De 9 dårligste nr. 4 og de 5 bedste nr. 5 = 14 kampe
- Serie 3: De 15 dårligste nr. 5 og de 3 bedste nr. 6 = 18 kampe

Sådan spilles kampene
Kampprogrammet bliver løbende planlagt og opdateret i løbet af weekenden den 19.-20. juni. Kampene bliver fastsat ud fra geografiske hensyn, men dette betyder dog ikke altid, at man kommer til at møde naboklubben, da hele Jylland skal planlægges under ét, og så skal "matematikken" gå op hele vejen rundt.

  • Tirsdag den 22. juni: alle 2’ere i rækkerne fra Serie 4 til Serie 2 spiller playoff mod en anden 2’er. Det hold, der har bedste pointgennemsnit, respektivt bedste målgennemsnit, får hjemmebanefordelen.
  • Lørdag den 26. juni: Vinderne af kampene i første playoffrunde møder et hold fra rækken over (se fordelingen mellem 4., 5. og 6. pladser ovenfor). Kampen spilles på sidstnævntes hjemmebane.


F.eks. møder et andenpladshold fra Serie 3 et hold, der er endt på 4. eller 5. pladsen i Serie 2. Vinderen af denne kamp spiller så Serie 2 i efteråret.

Se kampprogrammerne her:
Playoffkampe Serie 1 – Serie 2
Playoffkampe Serie 2 – Serie 3
Playoffkampe Serie 3 – Serie 4


Efterårets nye puljer udsendes den 29. juni, så det er desværre ikke muligt at spille kampene på et senere tidspunkt.

Da Jyllandsserie 2 til efteråret udvides med en ekstra pulje, er der som et led i overgangsordningen ikke playoffkampe mellem hold fra Jyllandsserien 1 og Jyllandsserien 2 eller mellem hold fra Jyllandsserien 2 og Serie 1. Se mere om udvidelsen her.

Ingen playoff hos kvinderne
Hos kvinderne er der ikke playoffkampe, men der skal dog spilles en enkelt kamp om at komme i den nye landsdækkende 2. division (delt i en øst- og en vestdivision).

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DBU Jylland Turneringer på info@dbujylland.dk eller telefon 8939 9979.