Line Bruhn Jørgensen var DBU Jyllands repræsentant på stedet og hun beretter:

På en solrig fredag aften i Bording skulle kampen om det jyske mesterskab i U13 Piger Liga 2 afgøres. Kampen stod mellem Kolind-Midtdjurs og Skjern GF, som begge havde sørget for god forældreopbakning.

Hurtige scoringer indleder kampen
Efter blot to minutters spil fik vi kampens første scoring. Skjern spiller sig flot igennem i banens højre side, hvorefter bolden bliver lagt ind i feltet. Her dukker Emilie Siersbæk op og prikker bolden i mål foran Kolind-Midtdjurs’ fremadstormende målmand.

I kampens indledning er Skjern mest på bolden, mens Kolind-Midtdjurs presser sig på med flere gode omstillinger samt flere hjørnespark, som er lige ved at blive farlige.

I kampens 12. minut får Kolind-Midtdjurs udbytte af deres mange hjørnespark. Thea Foss sparker bolden ind foran, hvor flere Kolind-Midtdjurs spillere forsøger at komme til en afslutning. En løs returbold lander på kanten af feltet, hvor Caroline Rasmussen flot sparker bolden i kassen til 1-1.

Lige inden pausen er Skjern tæt på at bringe sig i front, da Skjerns højre kant Freja Blegvad Jensen dribler sig igennem Kolind-Midtdjurs’ forsvar og flot spiller bolden til målscorer Emilie Siersbæk. Hun sparker på mål, men Kolind-Midtdjurs’ målmand redder skuddet og sikrer, at holdene går til pause med stillingen 1-1.

(artiklen fortsætter under fotoet)

JM2021 U13pigerliga2 Linejoergensen Skjerngf Skjern GF hev en smal 2-1 sejr hjem over Kolind-Midtdjurs i JM-finalen (foto: Line Bruhn Jørgensen, video: Bording IF).

Tempo og tænding i anden halvleg
Efter pausen blev der skruet op for både tempoet og tændingen. Der kom flere nærkampe, dueller og frispark. Til trods for det var det en helt igennem fair spillet kamp, som også var godt styret af dommer Jonas Johansen.

I starten af anden halvleg var kampbilledet vendt om. Her var Kolind-Midtdjurs mest på bolden, mens Skjern lurede på omstillinger. I flere omgange var Kolind-Midtdjurs’ Maria Wullf Holm tæt på at bryde igennem i banens venstre side. Efter 42 minutter får hun tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet. Thea Foss sparker på mål, og inde i feltet er det tæt på, at Kolind-Midtdjurs får prikket bolden i mål til 2-1. Skjerns forsvar står dog flot i mod presset fra Kolind-Midtdjurs.

I kampens slutminutter er det Skjern, som er mest på bolden, og som kommer frem til de største chancer. Kolind-Midtdjurs’ målmand skal have stor ros for flere flotte redninger. Det var generelt en kamp med mange gode forsvarsaktioner og en flok piger, som i den grad kæmpede til sidste fløjt.

Scoring i sidste øjeblik afgør kampen
Vi skulle også ind i kampens allersidste minut, før vi fandt en jysk mester. Alle var ved at forberede sig på at skulle i forlænget spilletid, men Skjerns Smilla Højgaard ville det anderledes. Hun bryder igennem på højrekanten med en flot solotur, hvorefter hun spiller bolden indover, hvor en Skjern-spiller sparker den i kassen uden chance for Kolind-Midtdjurs’ målmand.

Holdet fra Djursland nåede ikke at svare igen, inden dommers fløjte lød for sidste gang. Skjern GF vandt en meget tæt og flot spillet finale med 2-1.

Stort tillykke til Skjern GF med det jyske mesterskab og tak til Kolind-Midtdjurs for at sikre en fair og tæt fodboldkamp.