En særlig hæder til en særlig fodboldleder
Finn Jensen er trods sine 80 år stadig aktiv som frivillig fodboldleder, og hans store indsats for breddefodbolden og de jyske klubber indbragte ham onsdag DBU Jyllands Guldemblem.
Finn Jensen kunne onsdag fejre sin 80 års fødselsdag.
Og i bunken af gaver og lykønskninger var også en helt særlig hilsen fra DBU Jylland, nemlig jysk fodbolds højeste personlige hæder, Guldemblemet.
Hæderen gives til personer, som har ydet en ekstraordinær frivillig og ulønnet indsats for fodbolden og de jyske klubber. Eller med andre ord: lederbedrifter ud over det sædvanlige.
Prisen blev overrakt ved Finn Jensens fødselsdags-reception af DBU Jyllands formand, Bent Clausen:
- Finn, din indsats for jysk og dansk fodbold har været helt unik. Dommergerningen har fyldt rigtig meget for dig, men du har også et stort hjerte for fodboldklubberne og for frivilligheden, og jeg kan kun udtrykke min største respekt for den store indsats, som du har ydet for os, og du er jo stadig aktiv, bl.a. som leder af vores observatørkorps, sagde Bent Clausen, der også takkede for indsatsen som en betroet og skarp sparringspartner og rådgiver for DBU Jylland på dommerområdet – og ikke mindst for hans store loyalitet.
Formand og tovholder
Finn Jensen, der oprindeligt er fra Hadsten, har gennem næsten 20 år været formand for DBU Jyllands særlige observatørkorps i Aarhus-området. Observatørkorpset har en præventiv rolle og tager primært ud til såkaldte risikokampe for at observere hold med særlige disciplinære udfordringer. En opgave som gennem årene er blevet løst til stor tilfredshed for DBU Jylland, Aarhus Kommune, dommerne og fodboldklubberne i Aarhus og omegn.
Derudover er han også tovholder for DBU Jyllands Veteranklub, som er et netværk for tidligere frivillige og medarbejdere i DBU Jyllands organisation.
Det er dog ingen hemmelighed, at det først og fremmest er dommergerningen, der har fyldt meget i Finn Jensens liv.
"Ikke lige typen...."
Finn blev uddannet som fodbolddommer i 1963, inspireret af en onkel, og efter 10 år med fløjten nåede han sit sportslige højdepunkt med to sæsoner i den daværende 3. division. Ganske vist har han selv udtalt, at han ikke lige var typen på en dommer: "Jeg var simpelthen for stor og tung", har han formuleret det.
Det er dog også først og fremmest som vejleder, udvikler og bedømmer, at han for alvor har sat sine aftryk i den danske dommerverden.
Han har ifølge eget udsagn været med til at uddanne knap 2000 dommeraspiranter, og det er ikke nogen underdrivelse, at han gennem årene har siddet med mange talentfulde dommeres skæbne i sine hænder, bl.a. i forhold til op-og nedrykninger i rækkerne.
Han har også været fast hjælper for UEFA ved internationale kampe i Danmark, været på Færøerne og i Grønland for at undervise dommere og udviklere, ligesom hans imponerende CV omfatter poster som formand for Aarhus Fodbolddommerklub, formand for DBU`s Elitedommergruppe og formand for DBU`s Dommerudvalg.
DBU Jyllands Guldemblem er den højeste personlige hæder i jysk fodbold og gives for lederbedrifter ud over det sædvanlige. Siden prisen blev indstiftet i 1944, er den overrakt 90 gange.