Før, der var noget, der hed Corona, kunne man sædvanligvis kigge udover et fodboldanlæg og se, at forældre stod på sidelinjen og fulgte deres børns stævnekampe hver weekend. Eller at tilskuere lænede sig op ad opvisningsbanens bandereklame og fulgte begivenhederne i klubbens førsteholdskamp i den lokale serierække. Det har der ikke været meget af det seneste år, hvor der har været strenge regler om, at tilskuere skulle sidde ned, hvis de overhovedet måtte være til stede.

 

Nu lempes restriktionerne dog, for fra fredag den 11. juni 2021 må 500 personer forsamles udendørs fx i forbindelse med en fodboldkamp eller et fodboldstævne. Det betyder, at der ikke længere er regler om, at tilskuere skal sidde ned på faste pladser, hvis bare man ikke er mere end 500 forsamlet ved arrangementet.

 

Med nattens politiske aftale er følgende hovedpunkter relevante for breddefodboldklubberne (listen er ikke udtømmende og er med forbehold for justeringer, når vi modtager de nye retningslinjer fra Kulturministeriet):

 • Forsamlingsbuddet hæves, så det fra fredag den 11. juni 2021 er tilladt at forsamles 500 personer udendørs og 100 personer indendørs. Fra den 1. juli 2021 hæves det indendørs forsamlingsforbud ydermere til 250 personer.
 • Klubhuse med servering kan holde åbent frem til kl. 24.00 fra fredag den 11. juni 2021
 • Ingen mundbind i idrætsfaciliteter fra på mandag den 14. juni (dvs. ingen mundbind ifm. brug af klubhuse og lignende)
 • Sommerlejre kan afvikles med op til 500 deltagere indendørs og udendørs
 • Ny plan for afholdelse af større arrangementer:
  • For store udendørs arrangementer (flere end 500 deltagere) med siddende publikum ophæves afstandskrav og krav om sektionering pr. 1. august 2021
  • For arrangementer med mere end 500 og mindre end 2.000 tilskuere vil der være krav om coronapas indtil den 1. august 2021
  • For arrangementer med mere end 2.000 tilskuere vil der være krav om coronapas indtil 1. oktober 2021
 • Coronapas: Ophæves for indendørs idrætsaktiviteter den 1. august. Gyldigheden hæves til 96 timer fra 1. juli, og der indføres i løbet af juni en dokumentationsordning for undtagelse for kravet om coronapas.
 • Arealkrav sænkes til 2 m2 alle steder pr. 1. august og ophæves den 1. september.


Hent plakat vedr. forsamlingsforbud/tilskuere her:

 


Fodboldens Corona-regler opdateres som altid, så snart vi modtager de nye retningslinjer fra Kulturministeriet. Vi har endnu ikke kendskab til, hvornår disse vil foreligge.

Følg med på siden her.