Når man ankommer til Hatting-Torsted Fodbold, ligner det på alle mulige måder en helt almindelig jysk fodboldklub. En mindre parkeringsplads og et klubhus i en stand, der ville få en ejendomsmægler til at kalde det ’charmerende’.

Og så er der banerne; en enkelt kunstgræsbane, en opvisningsbane og 5- og 8-mandsbaner ved siden af. Alt i alt et sammensurium af det, vi alle ville beskrive, hvordan en jysk fodboldklub ser ud.

Alligevel blæser der nye vinde ind over klubben, der ligger i den lille forstad til Horsens. De vil nemlig sætte meget større fokus på børnene og give dem endnu bedre forhold.

Vejret er, som vi har kendt foråret i 2021: ustadigt. Først skinner solen lidt, så regner det, og så regner det lidt mere. Men humøret er i top. Især hos de U7-drenge, man kan høre fra omklædningsrummet og helt op i det nymalede klubhus.

Hatting Flemming Madsen, formand, og Gitte Mortensen, ungdomsformand, glæder sig til at have endnu mere fokus på børnefodbolden i Hatting-Torsted Fodbold.

- Er det ikke fantastisk?, spørger formanden for klubben, Flemming Madsen, med et stort smil på læberne.

I klubhuset er også Gitte Mortensen. Hun er ungdomsformand i Hatting-Torsted Fodbold, og i øvrigt træner for de drenge, der gør sig klar nede i omklædningsrummet.

For godt til ikke at være med
Men hvordan kan det egentlig være, at de i Hatting-Torsted Fodbold vælger at hoppe ombord på DBU’s nye strategi?

- Den nye strategi vil rigtig mange af de ting, vi også gerne vil i vores klub. Den giver så god mening for os, at vi er nødt til at være med. Det er fantastisk at man har fokus på værdier som glæde, sammenhold, leg og lige meget spilletid. Det er det, det handler om, fortæller formanden, Flemming Madsen.

Mål Og mål kom der i dagens træningskamp. Masser af dem faktisk – i begge ender.

Han bliver suppleret af Gitte Mortensen:

- Rigtig mange af tingene i den nye strategi er ting, vi allerede gør. Men det bliver nemmere, fordi vi har nogle konkrete guidelines og nogle holdninger, vi kan støtte os op ad. Det bliver ikke svært, men det bliver en rejse, og det kommer til at skubbe til nogle ting i klubben til noget, som vi synes, er bedre. Den her rejse kan jo også være med til at få udvikling på nogle af de ting, vi gerne vil, fordi det bliver lidt mere konkret, lyder det fra ungdomsformanden.

Det økonomiske aspekt
Et af vilkårene for at kunne underskrive et samarbejde med DBU Jylland er, at man VIL børnefodbolden – også økonomisk. Derfor skal man være klar til at investere i børnefodbolden. Og det er de også hos Hatting-Torsted Fodbold:

- Vi ved godt, at den her aftale kræver, at vi kaster penge i det. Og det er vi også klar til, lyder det fra formanden, som fortsætter:

- Vi har endnu ikke sat kroner og øre på det, men det skal selvfølgelig give mening. Og som vi også hører, så er det en generel ting, at seniorholdene rundt om i klubberne får ret meget i forhold til børnene.

Det næste skridt
Der venter altså en mindre kulturændring i forstadsklubben, og som i øvrigt var den allerførste klub, der underskrev aftalen med DBU Jylland. Og de ser frem til rejsen:

- Nu skal vi have kørt det her i gang. Vi skal have fundet en børneudviklingstræner som noget af det første, og vi har heldigvis et stort netværk her i klubben. Det bliver selvfølgelig et langt, men også et spændende forløb med at forbedre vores træningsmiljø og -niveau, fortæller Gitte Mortensen, som fortsætter:

Det er fantastisk at man har fokus på værdier som glæde, sammenhold, leg og lige meget spilletid. Det er det, det handler om. Flemming Madsen, formand i Hatting-Torsted Fodbold
Hjørnespark Sigtekornet er indstillet med en næsten perfekt positur mod nye mål.

- Og så skal vi have uddannet vores trænere. I samarbejde med AC Horsens har vi booket C1, C2 og B1, så alle vores trænere får mulighed for at forbedre sig. Vi har et stort ønske om, at vores trænere uddanner sig.

Ifølge Gitte Mortensen har de i Hatting-Torsted Fodbold også gjort meget for at få deres Facebook-side op at køre, ligesom deres nye webmaster har givet deres hjemmeside et friskt pust, som skal være med til at give et mere indbydende og strømlinet udtryk, så der kommer en rød tråd for deres kommunikation og ikke mindst en tydeliggørelse af deres holdninger. 

Du kan læse meget mere om den nye børnestrategi her.

Artiklen er i første omgang udgivet i vores magasin, Jysk Fodbold, som netop er udkommet med et stort tema om netop børnefodbold. Du kan finde online-formatet af magasinet ved at følge linket.  

Børnefodbold i Hatting-Torsted Fodbold
Hatting-Torsted Fodbold var den første klub til at underskrive en aftale med DBU Jylland
Hatting-Torsted Fodbold er en af i alt 19 klubber der pr. 6. juli 2021 har underskrevet en aftale med DBU Jylland - og der er flere på vej
Ved DIF’s sidste opgørelse for 2020 havde Hatting-Torsted Fodbold 258 registrerede børnespillere i klubben