40 kursister er klar til to online dommergrundkurser i februar og marts. Pladserne er blevet revet væk, februarkursets 20 pladser blev udsolgt på blot en uge.

- Vi er glade for, at der stadig er mange, der ser fodbolddommergerningen som en spændende fritidsinteresse og en god mulighed for at afprøve sine leder-egenskaber, lyder det fra Jack Hansen, koordinator af dommeruddannelsen hos DBU Jylland.

Kursuslokalet rykker online
Normalt ville et dommergrundkursus foregå med kursisterne fysisk samlet til en blandet omgang af teori og praktisk træning afsluttende med en eksamen. Men corona-situationen kræver kreativ tænkning for at sikre, at der fortsat bliver uddannet nye dommere til de mange tusinde fodboldkampe forude.

Derfor undervises kursisterne nu interaktivt online af en instruktør i 14 timer i alt. De laver opgaver undervejs, og vurderer videoklip og cases fra den virkelige verden.

Derudover skal de - når corona-restriktionerne tillader det - møde op fysisk til praktisk dommergerning på fodboldbanen, inden de skal ind til eksamen ved en instruktør.

- Sådan helt forenklet kan man sige, at vi har rykket kursuslokalet online, og så har vi lagt den praktiske træning samme dag som eksamen, forklarer Jack Hansen.

Derefter kommer - helt som normalt - tre uddannelseskampe med vejleder, inden man kan kalde sig uddannet fodbolddommer.