Corona-virussen har alt for længe lukket ned for foreningslivet og begrænset livet i fodboldklubberne.

Derfor er situationen lige nu på alle måder alvorlig for breddefodbolden.

Som en konsekvens heraf har DBU Jylland nedsat en særlig genstartsgruppe, som skal hjælpe og understøtte de jyske fodboldklubber, når myndighederne giver grønt lys til, at der atter kan sættes gang i de vigtige fodboldaktiviteter og det værdifulde sociale fællesskab, som er så hårdt savnet af tusindvis af både børn, unge og voksne.

Efterlyser gode input

Gruppens arbejder lige nu først og fremmest på at udarbejde et idé- og inspirationskatalog, som klubberne kan bruge i forhold til både medlemmer og frivillige.

Gruppen er derfor meget interesseret i input og gode tiltag, som med fordel kan udbredes til alle jyske fodboldklubber. F.eks. forslag til hvordan man igen får fat i nogle af de aktive og frivillige, som man har mistet under corona-krisen. Hvis man har gode input eller ideer, er man meget velkommen til at skrive til Nikolaj Sloth Riisgaard fra DBU Jyllands administration.

Gruppen har også fremsendt et spørgeskema til alle formænd i alle jyske fodboldklubber for at få input til, hvordan DBU Jylland bedst muligt kan hjælpe den enkelte forening. Det er gruppens håb, at så mange klubber som overhovedet muligt vil finde tid til at svare på spørgsmålene.

Genstartsgruppen består af:

  • Jørgen Rasmussen (formand), Region 2’s bestyrelse
  • Jørgen Staun, Region 1’s bestyrelse,
  • Morten Møller Pedersen, Region 3’s bestyrelse,
  • Kenneth Nielsen, Region 4’s bestyrelse,
  • Bent Clausen, formand for DBU Jylland,
  • Klaus Gertsen, klubrådgiver og faglig konsulent
  • Nikolaj Sloth Riisgaard fra DBU Jyllands administration.


Genstartsgruppen har fået adgang til midler fra den interne genåbningspulje, som DBU’s bestyrelse har bevilget som understøttelse af genstarten af dansk fodbold. Puljen er fordelt med to mio. kr. til Divisionsforeningen, to mio. kr. til DBU Bredde, 750.000 kr. til kvinde-elitefodbolden og 250.000 til futsal-området.

Pengene skal bidrage til at få gang i turneringer, kampe og andre aktiviteter i dansk fodbold så hurtigt som muligt og kan eksempelvis gå til kampagner og tiltag, der får børn og voksne tilbage på banen.