Fleksibilitet. Forandringsparathed. Elastik.

Kært barn har mange navne, men der er ingen tvivl om, at der igen i foråret 2021 bliver en alternativ model i forhold til at afvikle 11-mandsturneringen. Og den model bliver hverken firkantet eller rund, den kommer formentlig til at stritte med ukurante kanter hist og her.

Igen kommer fodboldklubbernes forandringsparathed på prøve. Men allerede i næste uge forventer vi at kunne løfte sløret for de tanker, der danner rammen om dette forårs kampafvikling.

Ingen turneringsmodel med to streger under facit
DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, og hans kolleger sidder nemlig og arbejder med at lave brugbare scenarier for, hvordan 11-mands forårsturneringen kan afvikles uden at gå på kompromis med corona-retningslinjerne.

- Heldigvis har myndighederne pr. 1. marts åbnet op for klubbernes træningsmuligheder på et rimeligt niveau, så den forhindring er nu taget af bordet. Så kan vi forsøge at arbejde lidt mere realistisk med scenarierne for turneringsafvikling, mens klubberne får lov at forberede sig i ro og fred på træningsbanen, forklarer Ole Frandsen.

Både på ungdoms- og seniorniveau er der flere tusinde 11-mandskampe på programmet for foråret 2021, og arbejdet med at få turneringskabalen til at gå op, uden at man helt kender restriktionskortene på forhånd, er i fuld gang og har været det længe.

- Det er vigtigt at understrege, at vi under ingen omstændigheder forsøger at finde smuthuller i myndighedernes retningslinjer, for fodbold og tryghed går hånd i hånd. Men vi kigger på mulighederne og forsøger at spå om, hvad der eventuelt kan ske, lyder det fra den rutinerede turneringschef.

Scenarierne bliver en balance mellem realistiske muligheder kombineret med de nærmest uforudsigelige begrænsninger, der ligger i f.eks. lokale nedlukninger, fremskrivninger af smittetal, osv. osv.

- Derfor har vi selvfølgelig også arbejdet med mange forskellige muligheder, og det bliver nok ikke helt så sort/hvide scenarier, vi kan præsentere i år, som vi gjorde sidste år, slutter Ole Frandsen, der forventer at kunne fremlægge scenarierne allerede i næste uge, selvom de nyest udmeldte  restriktioner først udløber 6. april.