DELEGERETMØDET UDSÆTTES

Pga. coronarestriktioner for bl.a. afholdelse af møder i konferencefaciliteter må DBU Jyllands delegeretmøde, planlagt til 8. januar 2022 i Herning Kongrescenter, desværre udsættes. Vi vender tilbage med nyt om mødet snarest muligt.


De jyske fodboldklubber skal stemme om i alt 22 forslag på DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 8. januar 2022.

I forhold til seneste delegeretmøde er antallet af forslag væsentligt øget, men sædvanen tro spænder forslagene fortsat vidt – både rent emne- og holdningsmæssigt.

Forslagene er i første omgang blevet behandlet på de fire regionale årsmøder i november, men for at kunne træde endeligt i kraft skal de vedtages på delegeretmødet.


17 klubforslag er til behandling
Forslagspakken på regionernes årsmøde i november bestod af i alt 18 forslag, hvilket er blevet øget en smule til 22, som ligger på eksamensbordet til delegeretmødet. Af de 22 foreliggende forslag er langt hovedparten stillet direkte af klubberne, nemlig 17 styk.

Fra Tønder SF kommer et forslag om toårige årgange i ungdomsrækkerne på drengesiden,, mens IF Lyseng foreslår at harmonisere reglerne, således at også hold i U19 Drenge Liga 1 må anvende op til tre halvårsspillere pr. kamp.

Samme IF Lyseng foreslår at indføre et tillæg til aldersdispensationer, således at spillere, der dokumentérbart via PHV-målinger (Peak Height Velocity) er fysisk senere udvikledes, kan spille en årgang lavere uden fratagelse af mulighed for at spille med om JM. Se mere om PHV her.

I børneregi foreslår Lystrup IF at give udvalgte klubpersoner adgang til resultater for at kunne vejlede trænere, mens Hadsund Boldklub ønsker at ændre spillereglerne for 3- og 5-mandsfodbold med indførelse af en 'presfri zone'.

Kalender-tetris på dagsordenen
Fra Grejs-Dalen Idrætsklub lyder forslaget at afskaffe midtvejsombrydningen (se mere her), mens Fredericia KFUM, Tønder SF og Aabybro IF ønsker at ændre på datoplanerne for DBU Jyllands liga- og serieturneringer.

Mou IF ønsker at udvide spilledagsbegrebet, hvor de foreslår at betragte fredag-lørdag-søndag-mandag som én spilledag. Hermed frigives en ekstra dag til at spille spillere fri til nedrykning, og som en bonus satser klubben på, at der fordeles kampe på flere dage og det dermed bliver lettere at stille dommere.

I den praktiske ende ønsker Gråsten Boldklub at afprøve et lavere 11-mandsmål i de yngste ungdomsrækker U13 og U14, og Kolding IF stiller forslag om at øge spilletiden i U15 Drenge Liga 1 fra 2x35 minutter til 2x40 minutter. Fra Kolding IF og Esbjerg Eagles stilles der desuden forslag om at udvide antallet af reserver for hhv. ungdom og senior.

Skjern GF foreslår på baggrund af egne erfaringer at gøre det valgfrit med forlænget spilletid i landspokalturneringen og dermed springe direkte til straffespark ved uafgjort efter ordinær spilletid.

Mere fleksible vilkår for nedrykning af spillere
Både på sidste års årsmøder og på maj måneds delegeretmøde var der et udtalt ønske fra en del klubber om mere fleksibilitet. Det bærer forslagsrækken præg af.

DBU Jylland nedsatte nemlig på foranledning af debatten en arbejdsgruppe til at kigge på en mere fleksibel spillerbenyttelse. Arbejdet i gruppen er mundet ud i dels et forslag om en udvidelse af fleksibilitetsreglen til genbrug af spillere på forskellige ungdomshold i samme aldersgruppe og dels en ny mulighed for at blive 'spillet fri' til nedrykning på et lavere rangeret hold, hvis bare det lavere rangerede hold har spillet en kamp, hvor spilleren ikke var med.

Oversigt over de 22 forslag:

Forslag (se alle forslag samlet her) Forslagsstiller
Forslag 1 Ændring af årgangene i drengeungdom Tønder SF
Forslag 2 Afskaffelse af midtvejsombrydning for børn og ungdom Grejs-Dalen Idrætsklub
Forslag 3 Afskaffelse af midtvejsombrydning for Serie 5 Herrer Grejs-Dalen Idrætsklub
Forslag 4 Afprøvning af lavere 11-mandsmål i U13 og U14 Gråsten Boldklub
Forslag 5 Presfri zone i 3-mands og 5-mands Hadsund Boldklub
Forslag 6 Adgang til resultater i børnefodbold Lystrup IF
Forslag 7 Ved enighed suspenderes forlænget spilletid i landspokalturneringer (indledende runder) Skjern GF
Forslag 8 Datoplan forår: Tidligere opstart og længere afvikling Aabybro IF
Forslag 9 Datoplan efterår: Senere opstart og længere afvikling Aabybro IF
Forslag 10 Datoplan efterår: Senere opstart Fredericia KFUM og Tønder SF
Forslag 11 Datoplan efterår: Ingen hverdagsrunder Fredericia KFUM og Tønder SF
Forslag 12 Halvårsspillere i U19 Drenge Liga 1 IF Lyseng
Forslag 13 Dispensation ved PHV-måling IF Lyseng
Forslag 14 Ændring af spilletid i U15 Drenge Liga 1 Kolding IF
Forslag 15 Ændring af antal reserver i U14 og U15 11-mands Kolding IF
Forslag 16 Mulighed for "låst" reservemålmand i senior 11-mands Esbjerg Eagles
Forslag 17 Udvidelse af fleksibilitetsreglen DBU Jylland
Forslag 18 Bedre mulighed for at spilles fri til nedrykning DBU Jylland
Forslag 19 Ændring af spilledage Mou IF
Forslag 20 Antal kampe pr. spilledag DBU Jylland
Forslag 21 Antal kampe i en ombrydningsrække ift. nedrykning af spillere DBU Jylland
Forslag 22 Turneringssamarbejde med DBU Fyn DBU Jylland


Tilmelding:

Der er åbent for tilmelding til DBU Jyllands delegeretmøde. Sidste frist er den 22. december 2021.

Tilmelding kan ske her, hvor man også kan finde øvrigt relevant information om arrangementet.

Læs også:
Alt om delegeretmødet

Nytårskur2022 Kasperhjulmand