Idrætsmødet i Aalborg den 31. august til 1. september er Danmarks største konference om idræt, hvor hele idrætssektoren mødes. Det bliver med 18 forskellige temabaner med mellem 8 og 14 halvlege på hver. I alt omkring 200 halvlege, med oplæg, debatter, workshops, talks og aktiviteter.

 

DBU og DBU Bredde står for en del af disse, hvor formålet naturligvis er at sætte fodbolden i centrum overfor de mange deltagere. Ifølge formanden for DBU’s Breddekomité, Bent Clausen, har fodbold-Danmarks deltagelse på konferencen en helt særlig værdi for landets fodboldklubber:

 

  • Idrætsmødet er en platform, som vi kan bruge til at sætte fodbolden i centrum hos nogle af klubbernes vigtigste samarbejdspartnere, nemlig kommunerne. Vi får mulighed for at møde dem, oplyse dem og gå i dialog med både dem og andre relevante organisationer, som vil deltage på konferencen. Og så er det jo bare en virkelig god mulighed for at vise noget af vores arbejde frem. Jeg glæder mig også over, at vi kan bidrage med relevante indlæg inden for så mange forskellige temaer, udtaler Bent Clausen.

 

Det er dog ikke kun kommuner og andre store organisationer, der er inviteret til at deltage på konferencen. Fra fredag den 27. til søndag den 29. august vil der som optakt til konferencen være en masse aktiviteter på havnefronten i Aalborg. Her arrangerer vi blandt andet en inspirationstræning, som tager udgangspunkt i, hvordan en træning kan se ud med DBU’s nye børnefodboldstrategi i tankerne. Alle klubber og fodboldtrænere i området inviteres til at overvære træningen, og efterfølgende bliver der mulighed for at spare med den dygtige instruktør.

 

Og det er ikke helt tilfældigt, at netop denne aktivitet bliver fremhævet her. DBU’s nye børnefodboldstrategi kommer nemlig til at fylde rigtig meget på det konferencespor, som kaldes ”Børnene i fokus”. Her bidrager vi med ikke mindre end fire oplæg/halvlege, som alle sætter fokus på forskellige dele af den nye strategi. Her kan du få et overblik over, alle de oplæg DBU og DBU Bredde bidrager med ved konferencen:

Tidspunkt

Spor

Emne

Oplægsholder

31. aug. kl. 10:45-11:30

Børnene i fokus

DBU’s nye børnesyn

Bjarne Christensen, Karina Kallehauge

og Jesper Jacobsen

31. aug. kl. 10:45-11:30

E-sport

DBU eFodbold – Fodboldklubhuset som digital

hjemmebane

Søren Erik Nielsen

31. aug. kl. 12:00-13:00

Børnene i fokus

Paneldebat - den evolutionære eller strategiske udviklingsmodel for børn?

Preben Siggaard, Andreas Rasch

Christensen, Ole Bjur og Jesper Jacobsen (moderator)

31. aug. kl. 14:00-14:45

Børnene i fokus

Implementering af det gode børnemiljø via de 6 lokomtiver

David Kiær Nielsen og Ove Lyhne

31. aug. kl. 14:00-14:45

Eliteidræt og talentudvikling

Relativ væksteffekt - ”Vi ønsker at få flere forbund og

spiller/idræts-udviklingsmiljøer samt forskningsmiljøer engageret i problemstillingen."

Rasmus Porse og Flemming Berg

31. aug. kl. 16:15-17:00

Børnene i fokus

Samarbejde med kommunerne om godt børnemiljø

Jacob Ebsen Madsen og Morten

Erfurth

31. aug. kl. 17:15-18:00

Idræt, sundhed og mentalsundhed

11 for health / skole / trivsel / skole aktiviteter / kobling til

foreningslivet

Tina Enestrøm & Malte Nejst Larsen

1. sep. kl. 9:00-9:45

Foreningsudvikling

Fodbold for Fremtiden - Beskæftigelses succes

Edin Hajder, Allan Frandsen og Henrik Lorentzen

1. sep. kl. 11:15-12:00

Byplanlægning

Bæredygtighed og faciliteter / Klimapåvirkning / idræt og

byudvikling

Anders Kjær og Anders Helledi

1. sep. kl. 12:15-13:00

Kvinde i idrætten

Playmaker - partnerskab mellem Disney & UEFA

Annette Westermann, Karina V. Andreasen og Katrine Korsgaard

1. sep. kl. 17:15-18:00

Idrætspolitik

Fodbold som gør en forskel og løfter

Metin Dincer

 

Fakta om Idrætsmødet

Konferencen foregår i Aalborg Kongres og Kultur Center tirsdag 31. august og onsdag 1. september. Der er plads til op til 1000 deltagere, som på forhånd har skullet tilmelde sig.

Konferencen henvender sig til alle indenfor idrætssektoren bl.a. idrætskonsulenter, idrætsundervisere, idrætslærere, skoleledere, idrætspolitikere, kommunalpolitikere, trænere, ledere i foreningerne, sundhedspersonale som bruger idræt i behandlingen/forebyggelsen.

Interesserede kan følge livestream fra konferencens centre court, hvor forskellige debatter, oplæg og temaer vil blive præsenteret, samt et livestudie – med spændende gæster fra konferencen og reportager fra interessante idrætstiltag rundt omkring i landet. Livestreamet vil blive vist på flere platforme, blandt andre Idrætsmødets egen facebookside.