Du kan måske genkende sloganet ’Husk Respekten’, som siden 2016 har gjort det muligt at flage det vigtige tema og fairplay-budskaberne over for medlemmer og gæster i klubberne. ’Råb Pænt’ er DBU’s nye initiativ, der skal følge op på de respekt- og fairplay-indsatser, som er lavet igennem de senere år.

’Råb Pænt’-indsatsen består af en film og en konkurrence på sociale medier samt fysiske og online-materialer til fodboldklubber i hele landet. Indsatsen skal gøre spillere, trænere og tilskuere opmærksomme på at huske den gode adfærd på banen, sidelinjen og tribunen.

Kampagnens fysiske elementer består af en outdoor-plakat, indendørs plakater og talebobler til ophæng i omklædningsrum eller klubhuse. Det skal minde spillere og trænere om at huske den gode tone inden, de træder ud på banen. De fysiske elementer kan bestilles via formularen nederst på denne side.

 

I kan også selv printe en plakat og hænge op flere steder, hvis I ønsker det. Se plakaten her:

DBU Plakat A4 Ver06 Jpeg

Udover de fysiske elementer kan I som klub også bruge kampagnens onlinemateriale på jeres egne platforme. Fx kan I lægge dette webbanner på jeres hjemmeside:

DBU Banner 390X215px Ver02

 

I er velkomne til at bruge kampagnefilmen med Stig Tøfting til at sætte fokus på emnet på jeres sociale medier. Se filmen her: 

Hent videofilen til brug på jeres egne kanaler her.

 

Endelig håber vi, at I har lyst til at deltage i og dele Råb Pænt-konkurrencen på jeres sociale medier, så vi sammen kan nå ud til rigtig mange i alle dele af fodbold-Danmark med budskabet om at opføre sig ordentligt på og uden for banen. Se konkurrencesiden her.

 

Bestilling af fysisk materiale

Som fodboldklub har I mulighed for at bestille fysisk materiale, som I kan hænge op i jeres klub og på den måde gøre spillere, trænere, forældre og andre gæster opmærksomme på, hvordan de opfører sig ude på banerne.

Klubpakken indeholder:

  • 1 A2 vejrbestandig udendørsplakat med fokus på god adfærd (se plakaten her)
  • 2 A2 plakater til indendørs ophængning
  • 4 talebobler skåret i tykt pap til ophængning i fx omklædningsrum (se en illustration her)
  • 4 talebobler i folie til ophængning i fx baderum

Hvis I selv afhenter jeres pakke på det nærmeste lokalunionskontor, er bestillingen helt gratis. Hvis I ønsker at få sendt pakken direkte til klubben, skal I selv betale for forsendelsen (182 kr. inkl. moms).

Der er deadline for bestilling af materialet den 12. september 2021.