Reformplanerne i DBU Bredde havde til formål at etablere et nyt DBU Bredde og samle de seks nuværende lokalunioner (DBU Jylland, DBU Fyn, DBU Sjælland, DBU Lolland-Falster, DBU Bornholm og DBU København) i henholdsvis DBU Bredde Vest og DBU Bredde Øst pr. 1. januar 2022.

 

Reformaftalen var udarbejdet under forudsætning af, at det blev godkendt på delegeret- og repræsentantskabsmøder i alle seks lokalunioner. De fem øvrige lokalunioner har tidligere på året stemt for reformforslaget, men efter afstemningsresultatet i DBU København er der nu en ny situation, som blandt andet skal drøftes på DBU Breddes næste bestyrelsesmøde. Det afholdes den 24. august.

 

De københavnske klubbers nej til reformplanerne ærgrer formanden for DBU Bredde, Lars Albæk:

 

”Jeg er naturligvis rigtig ærgerlig over, at flertallet af de københavnske klubber ikke ville være med i reformplanerne og derfor har stemt imod. Nu må vi se, hvordan vi kan komme videre herfra. Vi respekterer naturligvis beslutningen i København, og jeg tror på, at vi i den kommende tid kan etablere en god dialog om fremtiden, og om hvordan DBU Bredde og lokalunionerne fortsat kan samarbejde om udviklingen af dansk breddefodbold,” udtaler Lars Albæk, formand for DBU Bredde.