DBU Jyllands regioner vil meget gerne høre lige netop din klubs historie. Den kan nemlig bringe jer med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub 2021 i jeres region – og måske endda efterfølgende i hele Danmark.

Det opnåede B52/AFC fra Grønlænderkvarteret i Aalborg nemlig i 2020 - læs deres historie her.

Gør din klub noget helt specielt for at rekruttere eller fastholde spillere? Har I de bedste frivillige? Gør I en forskel i lokalsamfundet? Og kan andre klubber finde inspiration hos jer? Ja, gør I en helt særlig indsats for jysk breddefodbold, kan du nu indstille din klub til prisen Årets Fodboldklub. Indstillingen skal være i DBU Jyllands hænde senest den 10. oktober 2021.

Kriterier for indstilling til Årets Fodboldklub
Alle jyske klubber – uanset størrelse og medlemstal – har mulighed for at blive kåret som Årets Fodboldklub. Når vi udvælger vinderne, vægter vi blandt andet:

  • Den gode historie, der kan inspirere andre klubber
  • Om klubben har gjort sig bemærket ved særlige initiativer, der styrker lokalområdet
  • Om klubben er involveret i projekter sideløbende med de traditionelle trænings- og turneringsudbud. Det kan være fairplay-aktiviteter, fokus på rekruttering og fastholdelse, fokus på træningskultur eller lign.
  • Om klubben har gennemført ekstraordinære tiltag såsom integrationsprojekter, skolesamarbejde, erhvervssamarbejde, særlige tiltag for pigefodbolden, fri for mobning osv.
  • Om klubben udbyder uddannelsestilbud til trænere, ledere, spillere m.m.
  • Om klubben deltager i DBU Jyllands turneringstilbud
  • Om klubben er bevidst om og arbejder med børnefodboldkonceptet, Holdninger & Handlinger
  • Om klubben har en eller flere ledere, der kan associeres med ovenstående

Sådan ansøger din klub
Klubben indstiller sig selv som kandidat til Årets Fodboldklub ved at sende en kortfattet beskrivelse af, hvorfor netop den fortjener hæderen. Denne sendes på mail til den pågældende region senest den 10. oktober 2021.

DBU Jylland Region 1: region1@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 2: region2@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 3: region3@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 4: region4@dbujylland.dk

Indstillingen skal tage udgangspunkt i ovenstående kriterier og indeholde kontaktoplysninger på indstilleren.

De fire klubber, én i hver region, der får titlen Årets Fodboldklub, bliver efterfølgende indstillet til den nationale kåring, som senere finder sted i DBU-regi.

Disse fire klubber vandt i 2020

B52/AFC
NUGF Viborg
Værum GF
Starup UIF