I takt med at antallet af corona-smittede danskere steg i 2020, tog kurven over medlemmerne i fodboldklubberne et dyk.

Sådan var det også i Sorring/Toustrup IF, hvor klubben i det seneste år har oplevet et fald i antal medlemmer i fodboldafdelingen. Og et relativt stort et af slagsen. Således viser statistikkerne, at klubben har oplevet et fald fra 170 til 126 fodboldspillere.

- Det har været et meget specielt år, synes jeg. Vi har hele tiden skulle forholde os til nye retningslinjer og få dem videregivet til forældre, spillere og trænere. Og de lange perioder væk fra banerne har været hårde for alle, siger Michael Egebjerg Sandberg, som er fodboldformand i klubben.

Jeg tror faktisk aldrig nogensinde, jeg har oplevet sådan en hype om fodbolden her i byen. Michael Egebjerg Sandberg

Svært at skaffe frivillige under corona

Den 37-årige frivillige vil ikke nødvendigvis give corona-pandemien skylden for det relativt store fald i antallet af fodboldben på klubbens baner. Og så måske alligevel.

- Jeg tror først og fremmest, at vores nedgang skyldes, at vi har haft nogle trænere, som er stoppet eller rykket videre. Når det så er sagt, så har helt klart være sværere at finde afløsere for dem, som er stoppet end det tidligere har været. Normalt hverver jeg frivillige ved at møde dem i Brugsen eller til den lokale byfest, hvor man kan kigge dem i øjnene og spørge, om de har lyst til at give en hånd med. Og den mulighed har jo ikke eksisteret, lyder det fra Michael Egebjerg Sandberg.

- Derfor måtte vi også skippe en sammenlagt U7- og U8-afdeling helt i 2020, siger han.

- Har aldrig oplevet så stor hype

Efter et år med svigtende optimisme og kun få muligheder for at åbne fodboldbanerne, er der dog nu anderledes positive vinde over fodboldafdelingen i Sorring/Toustrup FI.

- Der var jo rigtig længe, hvor der slet ikke var gang i fodbolden, men de seneste tre uger er jeg godt nok blevet hevet i fra højre og venstre. Det er fedt. Jeg tror faktisk aldrig nogensinde, jeg har oplevet sådan en hype om fodbolden her i byen. Det er som om, vi er blevet ramt af en positiv bølge, lyder det fra formanden, som blandt andet har fået til, at klubben starter nye mødrehold, oldboyshold og forældre-barn-fodboldhold.

- Og vores U7/U8-hold er også startet op igen, for nu har vi fundet nogle nye til at stå for det. Det er virkelig godt, men også tiltrængt, for man kan virkelig godt se, at børnene og de unge mennesker er kommet i dårligere form, lyder det fra Michael Egebjerg Sandberg, som nyder at se de lokale fodboldbaner blive flittigt besøgt igen.

 

Genstart Nyhed Grafik 1000X200