- Jeg har savnet det helt vildt. Det har hjulpet på humøret endelig at trække i dommertøjet. Jeg har tit sagt, at det er som at se økokøer komme på græs, når vi får lov at dømme fodbold igen.

Kenni Jensen fra Herning er en af de knap 2000 fodbolddommere, som igennem vinteren og det tidlige forår måtte lade fløjten og dommertøjet ligge i skabet. Den omfattende nedlukning af samfundet, og herunder breddefodbolden, betød nemlig, at der ikke var nogen fodboldkampe af dømme.

- Når man sidder på hjemmekontoret dag ud og dag ind, så savner man virkelig at komme ud og udøve sin hobby. Derfor er det skønt at slippe ud af fængslet og komme ud og dømme igen. Det er virkelig en befrielse, siger den 50-årige fodbolddommer.

Dommerboble har dæmpet fællesskabsabstinenser

For Kenni Jensen er en stor del af glæden ved at være fodbolddommere de point, det giver på den sociale konto. Derfor prioriterede han også sit dommerfællesskab, da der var adgang forbudt-skilte rundt om de jyske fodboldbaner.

- Vi lavede vores egne små bobler dommerne imellem, hvor vi har mødtes. Det var ikke et specielt fagligt fællesskab, men nærmere et, der gik ud på, at vi skulle hygge os sammen. Det er jo ikke bare dommerkolleger, det er også venner, man mangler at se, fortæller Kenni Jensen, som dømmer i de højere serierækker.

Den dedikerede breddedommer melder om god stemning på fodboldbanerne og stor lyst til at spille fodbold igen. Men én ting mangler.

- Tilskuerne! Dem savner vi. Det er bare lidt sjovere, og der er lidt mere på spil, når der står en masse engagerede mennesker og kigger på. Men vi må tage det, vi kan få, lyder det.

- For mig, og for os, der er det her rendyrket glæde. Det kan man virkelig mærke indeni.