Det var med store forventninger at repræsentanter fra Vejen Kommune, Vejen SF, lokalpressen, DBU og ikke mindst de 21 unge mødtes og skød projekt Fodbold for Fremtiden i gang.

Fodbold for Fremtiden skal hjælpe de unge på arbejdsmarkedet og i uddannelse. Og forventningerne til projektet er høje. Frank Schmidt-Hansen, der er formand for Udvalget for arbejdsmarked og integration satte nogle ord på det:

- Vi forventer, at mange kommer i arbejde og uddannelse og samtidig, at alle får et godt forløb med meget motion, læring og fællesskab. Alle skal føle sig tilpas, lød det.

DBU Velfærdsalliance 21 09 Vejret var med alle, da Fodbold for Fremtiden blev sparket i gang i Vejen Kommune. Foto: LLNPress

Masser af aktivitet for deltagerne
Selve forløbet strækker sig over 26 uger, hvor de unge mødes to gange om ugen á fire timer. Samarbejdet mellem Vejen SF, jobcenteret, kommunen og DBU skal alle bidrage til at det lykkes for deltagerne at finde vejen til job eller uddannelse. Forløbet indeholder blandt andet:

  • Fodboldtræning med inspiration fra Fodbold Fitness og klubbens egne træningspas
  • Job- og praktiksøgning inkl. samtaler
  • Virksomheds- og uddannelsesbesøg
  • Muligheder for frivillige opgaver i klubben eks. ved kampafviklinger, stævner, events m.v.
  • Intro til træner- og dommerkurser
  • Intro til sund kost og motion 
  • Sociale arrangementer og fællesspisning  
  • Temaoplæg om og fra/i klubben eks. træning, E-sport, mv.
  • Andre relevante emner som passer til deltagerne 

Høje forventninger
DBU’s næstformand, Bent Clausen, viste også sin taknemmelighed til alle aktører, mens han pegede på fællesskab som et centralt punkt:

- Vi arbejder med at alle skal være en del af noget større, og her er en super god chance at blive en del af noget større. Fællesskab og vejen til et arbejde eller uddannelse er en del af forløbet Fodbold For Fremtiden, og den chancen bør udnyttes optimalt. Tak til Velux Fonden, kommunen og Vejens SF for, at det her bliver muliggjort.

Også Vejen SF’s formand, Henrik Andersen, ser frem til projektet, og han glæder sig over, at de i fodboldklubben kan være med til at hjælpe:

- Vi går ind i projektet, fordi vi gerne vil hjælpe de unge mennesker videre. Det ved vi, at vi kan, og derfor åbner vi døren for Fodbold for Fremtiden.

Fodbold for Fremtiden 
Fodbold for Fremtid er en del af Velfærdsalliancen mellem DBU og Vejen Kommune  

Veluxfonden støtter projektet

FGU Kolding-Vejen leverer mad til kursisterne