Juni måned kommer igen til at emme af spænding og vilje til sejr.

Det er nemlig måneden for finalekampene om det jyske mesterskab i 11-mands ungdomsrækker. Og på trods af en hektisk corona-præget opstart på forårssæsonen, så er DBU Jylland klar med en helt dugfrisk JM-kalender.

Sådan bliver du jysk mester
For de laveste niveauer (Liga 3-5 for drengene og Liga 2-3 for pigerne) afvikles JM-finalekampene for alle puljevindere, helt som normalt. Det betyder, at de ordinære turneringskampe skal være afviklet allersenest den 13. juni.

Allerede fra tirsdag den 15. juni går de første indledende vind-eller-forsvind-kampe i gang, og lørdag den 26. juni kåres de sidste jyske mestre.

Hvis man som puljevinder ikke ønsker at deltage i disse puljevinder-/JM-kampe, kan man uden økonomiske konsekvenser melde fra. Det skal blot ske senest 10. juni pr. mail til info@dbujylland.dk.

De øverste niveauer springer over JM i 2021
For Liga 1- og Liga 2-rækker hos drengene og ligeledes Liga 1 hos pigerne i alle 11-mands ungdomsrækker suspenderes JM-finalekampene i 2021.

- Da det blev muligt at spille 11-mandsturneringskampe, var de øverste niveauer i ungdomsrækkerne allerede bagud med 3-4 kampe i turneringsplanen, så DBU Jylland har besluttet at prioritere at få afviklet en optimal turneringsplan, selvom det bliver på bekostning af det jyske mesterskab i disse rækker, forklarer Lars Olesen, formand for DBU Jyllands ungdomsudvalg.

Tidsmæssigt vurderes det at blive et for sammenpresset program i de øverste jyske ungdomsniveauer, hvis juni måned skal bruges på JM-kampe.

- De laveste niveauer kunne heldigvis komme i gang helt som planlagt, og dermed er der plads i kalenderen, så de kan spille om jysk mesterskab også, slutter Lars Olesen.