Der var stor opbakning og nysgerrighed fra 31 nordjyske pigefodboldtrænere, da DBU Jylland Region 1’s Pigevisionsgruppe inviterede til aftenkursus med fokus på futsal for piger.

Kurset blev afviklet 8. september i Dana Cup Sportscenter, og det var den mangeårige futsal-træner Rasmus Veng fra Eastside Viborg, der var aftenens instruktør. Han diskede op med praktik i form af øvelser, som er lige til at benytte hjemme i klubben og også efterfølgende en snak om øvelserne og generelt om futsal.

Du kan høre DBU Jyllands podcast, Klubhuset, med Rasmus Veng som gæst, hvor han netop taler om fordelene ved futsal.

Iversen 1 Thomas Iversen og hans U8-pigehold vil meget gerne spille futsal, når vintersæsonen sparkes i gang. Foto: Privat.

Noget for alle niveauer
Blandt deltagerne til futsalkurset var Thomas Iversen, U8 pigetræner fra Langholt Sports Klub. Han er glad for, at han tilbragte en tirsdag aften i selskab med andre futsal-interesserede pigetrænere.

- Jeg synes, det hele var godt. Det gælder både instruktøren, indholdet og den efterfølgende debat. Jeg glæder mig også over, at der var så stor opbakning med så mange deltagere. Så kan vi forhåbentlig være med til at sparke mere gang i futsal for piger her i Nordjylland, siger han.

Faktisk har Thomas Iversen efter eget initiativ taget fat i flere øvrige U8 pigehold for at høre, om de eventuelt vil være med til at prøve kræfter med futsal.

Thomas Iversen har tidligere været træner i Jerslev-Sterup IF, IF Skjold Sæby og Asaa B og har længe trænet futsal i vinterhalvåret, men alligevel fik han konkrete værktøjer med hjem i værktøjskassen.

- Instruktøren var god til at sikre, at alle uanset niveau fik noget brugbart med hjem. Jeg blev fx inspireret af nogle af de fremviste standardsituationer og opspilsmønstre, siger han og roser samtidig de Fortuna Hjørring-piger, som var med til at vise instruktørens øvelser.

KFUM Piger Det er slut med at slappe af, når Aalborg KFUM's U10 pigetræner, Mads Bech, rykker holdet fra græstæppe til halgulv. Foto: Privat.

Nemmere at overføre til udendørs
En anden af kursets deltagere, Mads Bech, som også er en erfaren træner med to-tre års futsalerfaring, fik også en masse ud af at deltage.

- Instruktøren ramte plet i forhold til at ramme niveauet til både begyndere og lidt mere erfarne. Det var rigtig gode øvelser, han viste, med masser af fart og intensitet. Også den teoretiske del bagefter var spændende, siger han.

Det er på Aalborg KFUM’s U10 Piger, at Mads Bech nu slår sine folder som træner. Han vil gerne spille futsal med pigerne i det kommende vinterhalvår.

- Futsal er nemmere at overføre til udendørs fodbold. Det kræver mere kontrol over bolden, og spillerne skal hele tiden tænke over, hvad de skal gøre med bolden. Det er mere intensivt, ikke mindst takker være 4-sekundersreglen, og så synes jeg, det minder mere om udendørs fodbold, siger Mads Bech.

Om deltagerne til kurset så melder sig under fanerne til futsal, vil tiden vise. Men nu ved de i hvert fald lidt mere om spillet med den lille og tunge bold.

Vinterbold2020 Mailsignatur Stor