Når man trawler gennem de sidste års lister med tilmeldte hold til indendørs fodbold, så popper Vildbjerg SF op rigtig mange gange. Omkring 25 hold har de traditionelt med i DBU Jyllands turneringer i den klassiske indendørs fodboldgenre i vintermånederne. Til sammenligning har de noget mere beskedne tre-fem hold med i futsal-turneringerne.

Det er klubbens alt-mulig-mand, Jørgen Trankjær, der står for tilmeldingerne til fodboldklubbens vinteraktiviteter. Han oplever ikke, at det er et fravalg af fx futsal, at så mange vælger indendørs fodbold.

- Det bunder selvfølgelig først og fremmest i traditioner. For mange er det en kærkommen adspredelse, hvor de forskellige hold hygger sig med at spille indendørs fodbold. Vi har også gode faciliteter med fordelagtige haltider til alle og en hal, som altid står klar med bander. Det betyder også noget, siger Jørgen Trankjær og fortsætter:

- Hos os er det trænerne, der selv står for at vælge en aktivitet i de kolde måneder, siger han.

Futsal har praktiske startvanskeligheder
De har mange hold i Vildbjerg SF, og der er meget frie rammer for, hvordan det enkelte hold ønsker at træne og spille fodbold i vintermånederne. Flere af især de ældre hold vælger at træne én gang indendørs og én gang udendørs i de kolde måneder. Andre vælger at spille futsal fra november til marts.

Lige præcis futsal vil flere af klubbens hold faktisk gerne spille. Men de støder på et par konkrete begrænsninger ved at kaste sig ud i den gren af fodboldspillet.

- Flere af trænerne er rigtig glade for futsal, men der er bare ikke ret mange at spille imod. Så enten møder man de samme hold igen og igen, eller også skal man nærmest helt til Aarhus for at finde en modstander, siger Jørgen Trankjær, som faktisk selv har siddet med i DBU Jylland Region 2’s Futsalgruppe.

- Der er det helt anderledes med indendørs fodbold. Der er voldsomt mange indestævner, men jeg kan faktisk ikke komme på et futsal-stævne her på stående fod, siger han forsat.

Samtidig oplever Jørgen Trankjær og co., at der er en tendens til, at futsal er for de mere øvede spillere og derfor svært at komme i gang med som rendyrket breddeklub.

Det er blandt årsagerne til, at banderne fortsat får lov at agere medspillere i vid udstrækning i Vildbjerg SF’s haller til glæde for flertallet af klubbens medlemmer.

Faktaboks 

Vildbjerg SF genoplivede også sidste år et indestævne med fuld knald på med lysshow og disko. Det bliver dog efter Jørgen Trankjærs overbevisning ikke til noget i år, da pengene til stævnet kom fra en enkelt sponsor, som er ramt økonomisk hårdt af den verserende pandemi.

 

 

Vinterbold2020 Mailsignatur Stor