”Vi havde længe talt om at udskifte møblerne i klubhuset, for vi manglede i den grad praktiske, flytbare og mindre borde, som vores medlemmer kunne side ved”, forklarer Trine Mikkelsen, som er bestyrelsesformand i Hovedgård IF.

Klubben i Østjylland tøvede derfor ikke, da FO-Aarhus inviterede til åbent hus i bæredygtighedens tegn. Der var gode genbrugsfund at gøre og mange penge at spare. I Hovedgård IF fandt man nemlig lige præcis, hvad man søgte.

”Vi kom derfra med tre tavler, to infoskærme, nogle reoler, et tørreskab og sammenlagt 27 borde”, siger Trine Mikkelsen og griner. I første omgang kunne klubbens to udsendte kun have 11 af bordene med hjem i traileren. Dem stod klubbens senior kvinder klar til at tage i mod, da aftenens fodboldtræning blev erstattet af flytning og indretning. De nye (brugte) borde er allerede sat på plads i klubhuset. 

Gratis genbrugsmøbler til fodboldklubberne  
Faktisk kommer genbrugsmøbler af fin kvalitet til at pynte i klubhuse, omklædningsrum og mødelokaler i fodboldklubber flere steder i Jylland. I hvert fald havde 10 jyske klubber tilmeldt sig arrangementet, da FO-Aarhus donerede stole, borde, whiteboards, reoler osv. fra den tidligere journalisthøjskole på Oluf Palmes Allé i Aarhus.

FO-Aarhus erhvervede sig de gamle lokaler, og i overtagelsen af ejendommen medfulgte alle møbler, som journalisthøjskolen ikke skulle have med videre til sin nye adresse i Katrinebjerg. Derfor stod mere end 2000 kontorartikler til rådighed – og så endda i yderst fin stand.

Sidenhen er også nye møbler blevet doneret fra en række andre virksomheder som Agro Food Park, Incuba, Rambøll og NRGI. Dermed var der rigtig mange fine genstande at vælge i mellem. Det hele med genbrug og cirkulær økonomi for øje.

”Det var en stor succes, og klubberne tog virkelig fra. De fleste kom hjem med både borde, stole, reoler og kommoder til klubhuse. Det var min oplevelse, at klubberne rent faktisk manglede nogle møbler, men at økonomien ikke har været der til ”, forklarer Stig Christensen, der er projektleder i FO-Aarhus.

Hovedgård Møbler 1 Hovedgård IF var en af 10 jyske klubber, som havde tilmeldt sig FO-Aarhus' arrangement. Foto: Hovedgård IF.

Bred bæredygtighed
”Alle møbler skal bringes i genbrug. Derfor har vi valgt også at donere til klubber og foreninger, og det vil vi blive ved med, for der er stadig flere gode møbler. Vi tænker bæredygtigheden så bredt som muligt. De her møbler har masser af timer endnu, og det kan sagtens være i en jysk fodboldklub. Det er fedt at kunne bidrage til cirkulær økonomi og genbrug med den rumlighedstanke”, fortæller Stig Christensen videre og udelukker ikke, at der kan komme endnu et event, hvor fodboldklubber kan høste møbler.

I Hovedgård IF var man i hvert fald taknemmelige for arrangementet og FO-Aarhus’ donation, og Trine Mikkelsen og resten af klubbens bestyrelse ville helt bestemt bakke op igen.

”Det var en god og behagelig genbrugsoplevelse, hvor først til mølle-princippet på ingen måde spændte ben for klubbernes forskellige interesser. Alle var imødekommende og hjælpsomme, og klubberne fik virkelig en mulighed for at shine sig op med flotte møbler og samtidig spare mange penge. Vi ville gøre det igen”, afslutter Hovedgård IF's Trine Mikkelsen med glæde i stemmen og takker for en god dag fuld af genbrugspower.