Forventningsglade piger og trænere var hhv. den 29. september og 8. oktober samlet i Ringkjøbing IF og Tarm IF, hvor DBU Jyllands instruktører med hjælp fra de fremmødte trænere afviklede to sjove og spændende inspirationstræningspas.

Sjov start på fodboldlivet
Fokusset var nemlig at skabe en sjov fodboldoplevelse, hvor leg og hygge var i centrum. Og det er ofte det, der, ifølge Mike Winter, der er Kommunekonsulent hos DBU Jylland, driver pigerne:

- Det er legen og det sociale, som driver lysten frem hos de fleste piger. Og de har på de her to dage fået rig mulighed for at stifte nye bekendt- og venskaber samtidig med, at de har fået spillet en masse fodbold.

Og på trods af protokoller og restriktioner forbundet med coronasituationen, er det lykkes med nogle gode dage, fortæller Mike Winther:

- Vi har fulgt myndighedernes restriktioner og protokoller, men det har heldigvis stadig været muligt at skabe gode fodboldoplevelser for pigerne.

Glade piger – og fodboldklubber
Gitte Saaby, der er pigeansvarlig i Ringkjøbing IF, glæder sig utroligt meget over dagen:

- I Ringkøbing IF var vi ikke i tvivl, da vi blev spurgt om vi ville være en del af pigeindsatsen i Ringkøbing/Skjern kommune, og vi sagde naturligvis ja tak til tilbuddet. Det er dejligt med tiltag for pigerne og deres trænere og noget, vi har savnet i klubben. Hun ser samtidig mulighed for at få endnu flere pigefodboldspillere – bl.a. gennem et samarbejde med den lokale skole:

- Der er ikke nogen tvivl om, at pigerne havde en sjov og lærerig dag, og at trænerne kom hjem med ny inspiration og motivation til de kommende træningspas. Vi vil gerne lave flere arrangementer i fremtiden, og det er vores mål at få endnu flere piger til at spille fodbold - rigtig gerne i samarbejde med skolen.

Også i Tarm IF er der glæde at spore efter en succesfuld dag. Ifølge Søren Guldager, formand i Tarm IF, var det naturligt med en sådan dag.

- I Tarm IF vægter vi pigefodbold højt, og det har været dejligt at se pigerne sammen på tværs af årgange, for det viser dem, hvad fodbold også kan socialt. DBU-instruktøren skal have stor ros for sin tilgang til at motivere både pigerne og deres trænere, der fik mange gode tips med hjem i trænerrygsækken. Han fortsætter:

- Det vigtigste for os er i første omgang at opretholde pigernes interesse for fodbold, og vi vil helt sikkert også i fremtiden lave inspirationstræningspas og andre tiltag, der kan medvirke til at fastholde pigerne i klubben i mange år fremover”.

Arrangementer som disse vækker også glæde hos Bent Clausen, der er formand for DBU Jyllands:

- Det er yderst positivt, at pigefodbolden bliver prioriteret ude i klubberne, og det er heldigvis noget, vi oplever flere og flere steder. Det er vigtigt, vi giver pigerne de rigtige rammer og forhold, så de også har lyst til at være der – og at de føler sig værdsatte. Pigerne kan bidrage med meget i en fodboldklub, og hvis de skal have lyst til at være en del af det, er det vigtigt, at de har lige så gode forhold som alle andre.

Mere fokus på pigefodbolden  
I Ringkjøbing/Skjern Kommune vil der i 2021 blive sat endnu mere fokus på at udvikle gode fodboldmiljøer for piger. Det sker i samarbejde med klubberne, hvor der vil blive afholdt flere fælles- og inspirationstræningspas, og så vil der blive sat fokus på at få uddannet endnu flere trænere.

Træneren er nemlig nøglen, og det bedste fodboldmiljø for børn og unge bliver skabt af dygtige og engagerede trænere. Fodboldglæde og spillerudvikling skal gå hånd i hånd.

Samtidig er fokus på at styrke de enkelte klubbers organisation. Helt konkret vil det betyde et samarbejde mellem klub og den lokale klubrådgiver, som sammen udarbejder en handlingsplan. Den skal sikre aktiviteter, som støtter op om et styrket pigefodboldmiljø i den enkelte klub.

Inspirationstræningspassene var en del af velfærdsalliancen mellem Ringkøbing/Skjern Kommune, DBU og DBU Jylland, som har fokus på en styrket indsats på pigefodbolden i kommunen.