Solen skinner, græsset er grønt og vi længes som øko-køer efter at komme på fodboldbanen. Men corona. Så vi bliver hjemme, for det skal vi.

Men lukker det så livet ned i fodboldklubben? Nej, for fællesskabet og aktiviterne er rykket ind i det virtuelle miljø på alle tænkelige digitale platforme. Stor ros til klubberne for at tænke alternativt og løsningsorienteret i en presset situation med sundhedstrusler lige uden for hoveddøren.

Du melder ind - vi samler til inspiration
Der er masser af eksempler på virtuelle aktiviteter og fællesskab lige nu, så vi forsøger blot at samle links og idéer til inspiration for alle.

Du er meget velkommen til at melde ind, hvis du eller din klub har noget, I gerne vil dele på listen, så tilføjer vi løbende. Du må gerne prale, for janteloven er også coronaramt lige nu.

 

SELVTRÆNING / HJEMMEØVELSER

 

Selvtræning og baghaveøvelser


Fysisk træning - derhjemme

 • DBU Jylland har i samarbejde med fysioterapeut og DBU-instruktør Henrik Mogensen lagt en række øvelser online til fysisk træning, så du ikke går helt i stå her i sæsonopstarten.
 • DBU København har på Instagram og Facebook ladet sig inspirere af hjemmekontor-Anjas fine selvtræningsøvelser med bold:


 • På DBU's hjemmeside kan du finde en række skadesforebyggende og fysiske videoøvelser. Selvom øvelserne er vist på en kunstgræsbane, kan du sagtens udføre de fleste af dem hjemme i haven eller på stuegulvet.

 

UDFORDRINGER / KONKURRENCER

 

Challenges på sociale medier:

Quiz og konkurrencer

 • Quiz / tipskupon: Søg på nettet og find en quiz/tipskupon, som I kan dyste i på holdet eller i klubben.
 • DBU København har lanceret en regelquiz på deres facebookside, som hver dag byder på en ny opgave set fra dommerens side. Se de første spørgsmål her:
 

VIDEOER / LIVESTREAMING / PODCAST

 

Videoer / livestreaming

 • Beder-Malling Idrætsforening lægger hver dag kl. 10 en ny video op på deres facebookside for at inspirere og aktivere deres medlemmer. Her er et eksempel med hjernetræning:


 • Playmaker, en fodboldfaglig vidensplatform lavet i samspil mellem DBU, Divisionsforeningen og Syddansk Universitet med Mediano som mediepartner, suspendere i lockdownperioden det normale redaktionelle flow og sætte i stedet fokus på relevante fodboldfaglige temaer målrettet den usikre situation. Nyttige værktøjer og konkrete øvelser, der kan inspirere og benyttes derhjemme. Lyt til podcasten her.
 • Vil du gerne livestreame hjemmetræning eller peptalks for dine spillere, så kan du her finde guides til, hvordan det kan gøres:
  - Youtube
  - Facebook

 

eFODBOLD

 

Gaming / FIFA

 • DBU Breddes spritnye eFodboldturnering nåede slet ikke at komme i gang, før corona satte fodbolddanmark på pause. Men du og dit hold kan da sagtens forberede jer på sæsonstart hjemmefra - sæt en online-FIFA-turnering i gang, hvem vinder klub-æren? Se meget mere om eFodbold her.