Lad os være ærlige. FIFA kan få os alle i et humør, så ingen har lyst til at være sammen med os. Og det er måske ikke så hensigtsmæssigt i denne tid, hvor vi alle skal være derhjemme.

Det kan også være at yndlingsserien lakker mod enden, og der snart er udsigt til kedsomhed. Derfor har vi nedskrevet fem fodboldrelaterede aktiviteter, du kan give dig til på værelset, i stuen eller hjemme i haven, mens vi venter på at komme ud på fodboldbanerne igen.

1. Skadesforebyggende træning og fysisk træning
Skadesforebyggende træning er en god idé for at holde musklerne aktive. På DBU.dk kan du finde disse 12 skadesforebyggende og fysiske øvelser, som uden tvivl vil hjælpe på skarpheden, når fodbolden vender tilbageSelvom øvelserne er vist på en kunstgræsbane, kan du sagtens udføre de fleste af dem hjemme i haven eller på stuegulvet.

2. Selvtræning
Ud over finter/driblinger og jonglering er der også andre muligheder for at røre en bold. Tag din mor/far/søster/bror med i haven. I kan hente inspiration til over 20 øvelser på vores Youtube-kanal eller finde selvtræningsøvelser på vores øvelsesside. Her er det muligt at klikke på ”Selvtræning” nederst i højre hjørne.

3. Jonglering  
Øv dig i at jonglere. I kan evt. lave en intern konkurrence på holdet om, hvem der kan tage flest jongleringer, inden vi alle igen kan mødes på fodboldbanen.

4. Driblinger/finter
Både jonglering og driblinger/finter er selvfølgelig selvtræning. De fremgår dog ikke nødvendigvis på de sider, vi henviser til ovenfor.

Nu har du endelig tid til at øve dig på den finte, du altid har ønsket at kunne. Hvis du er så heldig at have en have, så kan du jo med fordel udnytte tiden, så du er helt klar til at mestre finten, når du næste gang skal drible forbi din modstander på fodboldbanen.

5. Løb en tur
Vi ved alle, hvor hurtigt det kan gå med at miste konditionen. Derfor kan en løbetur gøre underværker. For fodboldspillere er det dog værd at bemærke, at løbeturen skal være intervalbaseret med skiftende belastning. På den måde skifter man hele tiden mellem høj og lav puls – akkurat som i en fodboldkamp.