Når det kommer til at tjene penge, er der ingen grænse for, hvor opfindsomme I jyske fodboldklubber er. Det er en af konklusionerne i nyeste udgave af Jysk Fodbold, der er DBU Jyllands officielle fodboldmagasin.

Konklusionen kommer i kølvandet på en DBU Jylland-undersøgelse*, der ligger til grund for flere af artiklerne i temaet under overskriften ”53 måder at tjene penge til fodboldklubben”.

Du kan læse hele magasinet lige her.

Enorm økonomisk opfindsomhed
Der er rig mulighed for at lade sig inspirere af andre fodboldklubber/foreninger, der tænker ud af boksen for at sikre gode økonomiske rammer.

Der er fx klubber, der arrangerer traktortræk, der stiller hjælpere til alverdens arrangementer, der sælger stadionnavnet, der passer en lokal benzintank og naturligvis en stribe, der arrangerer egne fodboldstævner, cups, løb, cykelløb og meget andet.

Hos Løgstør IF sælger de hvert år kalk og gødning til de lokale borgere. Det giver et overskud på cirka 25.000 kroner, som fodboldafdelingen har stor glæde af.

- Vi bruger blandt andet pengene til ungdomsafdelingen, fx en træningstur for et af vores pigehold, som skal til Holland i Påsken, siger klubbens kasserer, Tom Cortsen.

Læs hele magasinet nu
Magasinet er netop på vej ud til alle klubberne, men det kan som altid findes lige her på siden – og det er naturligvis ganske gratis at fordybe sig i.

*Undersøgelsen blev udarbejdet ultimo januar og primo februar, altså før coronavirussen har vendt op og ned på hele Danmark og foreningslivet.