Tirsdag den 26. maj blev det meldt ud, at DBU’s bestyrelse – efter indstilling fra administrationen og opbakning fra Lokalunionerne – havde besluttet at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien (for herrer) og kvindernes 1. division. Derudover blev størstedelen af DBU’s elite-ungdomsturneringer aflyst.

Siden har DBU og DBU Bredde arbejdet på, om og hvordan Danmarksserien (for herrer) skal færdigspilles, og herunder oprykningen fra Danmarksserien til 2. division. Nu har DBU’s bestyrelse, efter indstilling fra Turneringsadministrationen og DBU’s Breddekomité, truffet en afgørelse om formatet for at genoptage og færdigspille Danmarksserien med oprykkere – dog fortsat under forudsætning af, at åbningen af Danmark i fase 3 giver mulighed for at kunne afvikle Danmarksserie-kampe i juni.

Danmarksserien bliver afviklet som et komprimeret slutspil bestående af de to bedste placerede klubber i den nuværende stilling i hver af fire puljer. Vinderen af hver pulje rykker op i 2. division. Formatet fungerer således:

  • Slutspil bestående af nummer et og to i hver pulje efter den nuværende stilling
  • Holdene tager deres opnåede point (inklusiv målscore) med over i slutspillet
  • Slutspillet afvikles over to kampe, med nummer to på hjemmebane i den første kamp
  • Nummer et i stillingen i den pågældende pulje efter de to runder i slutspillet rykker op i 2. division
  • Ved pointlighed afgøres puljevinderen via målscoren efter alle kampe
  • Kun spillere, der var spilleberettiget ved oprindelig sæsonstart den 14. marts, kan anvendes i kampene
  • De resterende klubber i Danmarksserien spiller ikke flere kampe i denne sæson.

DBU’s bestyrelse har truffet beslutningen om slutspilsmodellen i Danmarksserien baseret på nedenstående sportslige kriterier:

  • Det stærkeste hold fra hver pulje bliver puljevinder
  • Der spilles kun betydningsfulde kampe
  • Turneringen kan afvikles inden udgangen af juni

DBU’s Bestyrelse har endvidere sammen med Divisionsforeningens bestyrelse godkendt, at antallet af oprykkere fra Danmarksserien til 2. division løftes fra tre til fire, samt at der kun rykker to hold ned fra 2. division til Danmarksserien i stedet for de normale fem nedrykkere. Dette betyder, at Danmarksserien til næste sæson kommer til at bestå af 44 hold. Læs mere om det her:

Turneringsformatet i næste sæson for Danmarksserien bestående af 44 hold er under udarbejdelse og forventes godkendt inden den 30. juni. Herefter begynder turneringsplanlægningen.

DBU’s bestyrelse har - efter anmodning fra DBU Københavns bestyrelse og opbakning fra DBU’s breddekomité – desuden givet grønt lys til, at DBU København kan aflevere sin oprykker fra Københavnsserien til Danmarksserien på et senere tidspunkt, såfremt Københavnsserien genoptages i fase 3. Dette vil den kommende turneringsplan i givet fald tage højde for.

FAKTA: HOLDENE I SLUTSPILLET

Pulje 1
KFUM Roskilde - 31 point, 36-18 i målscore
Ledøje Smørum – 27 point, 21-13 i målscore

Pulje 2
AB Tårnby – 32 point, 31-14 i målscore
Karlslunde IF – 31 point, 28-12 i målscore

Pulje 3
Oure FA – 33 point, 34-12 i målscore
Otterup – 30 point, 41-18 i målscore

Pulje 4
Holstebro – 29 point, 32-20 i målscore
Silkeborg KFUM – 28 point, 36-31 i målscore