Ib Alstrups dåbsattest er efterhånden blevet lidt gul i kanterne.

Den sympatiske nordjyske fodbolddommer rundede i foråret 76 år – midt i en tid, hvor Covid-19 satte de sædvanlige rammer ud af spil. Ikke mindst havde epidemien den konsekvens for Ib Alstrup, at han ikke kunne dømme fodboldkampe.

Og når man, som Ib Alstrup, har 6715 fodboldkampe på CV’et og 50 års erfaring og kærlighed til faget, så er det et hårdt slag.

- Jeg savnede det virkeligt. Dét, at dømme fodbold, er en stor del af mit liv og min hverdag, og pludselig var der en lang periode, hvor det bare ikke var dét, man skulle bruge sin tid på, lyder det fra Ib Alstrup her på grænsen til juli måned, hvor Covid-19 stadig er et issue – men trods alt ikke længere gør det umuligt at spille fodboldkampe.

Det var bl.a. den netop overståede 2020 Cup et klart og tydeligt bevis på. Der blev spillet en masse fodboldkampe, og det var en helt unik oplevelse, lyder det fra Ib Alstrup.

- Det var fantastisk at opleve, hvordan spillere og ledere virkelig bare nød at spille fodbold igen. Det virkede som om, at man ikke gad brokke sig over små ting, men at man bare nød at spille fodbold igen. Og jeg vil også gerne rose klubberne for at være gode til at tage det her alvorligt. Der har været håndsprit alle steder og stor ansvarlighed, lyder det fra rekorddommeren, som faktisk er nået helt op på at have dømt 16 fodboldkampe efter den ufrivillige pause.

Lidt rust at banke af

Selv om Ib Alstrup er på vej mod de 7000 kampe, så var der alligevel lidt start-rust, som skulle bankes af de ellers glimrende dommerfærdigheder.

- Det må jeg indrømme. Det tog dog heldigvis kun en halv kamp, så havde jeg vænnet mig til at passe fløjten igen. Jeg skulle lige i gang, så så jeg var helt vågen og klar, lyder det ærligt fra Ib Alstrup, som ikke havde nogen problemer med at følge med rent fysisk.

- I al beskedenhed er jeg i fin form. Jeg har hele perioden holdt mig i gang med tre ugentlige løbeture i skoven, så ingen problemer der.