”Hej, velkommen til. Du kan klæde om lige hernede”.

De jyske fodboldklubber er generelt gode til at tage imod de fodbolddommere, som skal dømme deres kampe. Det viser en undersøgelse fra DBU Jylland, som næsten 800 aktive fodbolddommere har svaret på.

I undersøgelsen fremgår det, at 83 procent af de adspurgte, aktive fodbolddommere enten føler sig meget godt eller godt taget imod i klubberne, mens 15 procent af de adspurgte har sat kryds ved ”hverken godt eller skidt”. Det efterlader to procent med en negativ oplevelse af modtagelsen i klubberne mens bare to af de knap 800 adspurgte fodbolddommere har vurderet, at modtagelsen er meget skidt.

At langt de fleste af de jyske fodbolddommere føler sig godt taget godt imod i klubberne, glæder måske ikke så overraskende formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Morten Rask Thomsen. For det er et vigtigt parameter for en fodbolddommer, lyder det.

- Der er slet ingen tvivl om, at det er essentielt for fastholdelsen af vores fodbolddommere, at de bliver taget godt imod ude i klubberne. Dommeren er jo ofte alene afsted, så at få ham eller hende til at føle sig som en del af fodboldfællesskabet i klubberne er meget vigtigt. Derfor er jeg glad for de her tal, og jeg synes, at de jyske fodboldklubber kan være stolte af dem, lyder det fra Morten Rask Thomsen.

Fodboldklub: Naturligvis tager vi godt imod dommeren

En af de fodboldklubber, som skal have æren for overvægten af positive svar i DBU Jyllands undersøgelse, er Mønsted IF ved Viborg, hvor man gør en dyd ud af, at fodbolddommerne føler sig velkommen, når de dukker op i klubben.

- Når man kommer ud i fodboldklubberne, så er man jo ’Palle alene i verden’, med mindre man er en del af en dommertrio. Man kender måske ikke nogen derude og ved ikke, hvor man skal kæde om og så videre. Så det er da utroligt vigtigt, at vi i klubberne kan finde ud af at sige ”goddag og velkommen her i klubben. Du kan klæde om der og her har du en sodavand”, lyder det fra Frank Mikkelsen, som er kampfordeler i Mønsted IF og serviceleder i den lokale hal, som ikke er overrasket over tallene.

- Hvis dommerne ikke følte sig godt modtaget, så ville de jo ikke blive ved med at dømme fodbold. Dommere og klubber deler passionen for fodbold, og folk ønsker, at dommeren har en god oplevelse. Hos os giver vi en gratis sodavand og inviterer dommeren ind i cafeteriet efter kampen. Ikke for at snakke om kampen, men fordi de er en del af det, der er i forbindelse med fodbold, siger han.

Vil du gerne være fodbolddommer?

Hvis du gerne vil være fodbolddommer, så kan du læse meget mere og finde et kursus her