JULEHILSEN FRA FORMANDEN:

Kære alle frivillige i de jyske fodboldklubber

Det har aldrig været mere på sin plads at sige dybfølt tak for indsatsen og sende en varm julehilsen til jer alle end netop i disse dage.

For ganske vist yder I hvert år en fantastisk indsats til gavn for en masse fodboldspillere, både børn og voksne.

Men vilkårene i 2020 har været så ekstreme grundet corona-krisen, at det på enhver tænkelig måde har været ekstra krævende og frustrerende at være frivillig leder.

Derfor vil jeg på DBU Jyllands vegne rette en helt særlig tak for den store og værdifulde indsats i året, der er gået.

Siden marts har fodboldklubberne været sendt ud på en uforudsigelig rutsjebanetur med både ned- og opture som følge af skiftende restriktioner, masser af nye regler og begrænsninger, protokoller, usikkerhed og utryghed og måske endda corona-smitte i medlemskredsen.

Senest har nye vanskelige forhold sænket sig over os, og det er svært at sige, hvornår vi præcis kan se frem til bedre og mere normale vilkår, men der er heldigvis håb forude.

Vi har i DBU Jylland en ukuelig tro på, at foreningslivet og fodboldklubberne har en vigtig rolle at spille i disse svære tider. Lige nu må vi ganske vist erkende, at det er meget begrænset, hvad der kan gennemføres af fodbold, og sådan må det nu engang også være. Vi skal passe på hinanden, og derfor efterlever vi naturligvis myndighedernes anvisninger og restriktioner.

Det er i den forbindelse blevet sagt, at folkesundheden står over fodbold, og hvis der dermed menes, at det aldrig må koste dødsfald og sprede sygdom at spille fodbold, er jeg naturligvis 100 procent enig.

Man skal blot huske på, at fodbold jo også netop er lig med folkesundhed. Fodbold er fællesskab, motion, sundhed, velvære og livskvalitet, og det er der i denne tid mere brug for mere end nogensinde. Derfor har fodboldklubberne og de mange tusinde frivillige en utrolig vigtig rolle at spille, når restriktionerne lempes, og det igen gøres muligt at åbne op for fodbold-aktiviteterne.

Modsat kan jeg også garantere for, at vi som organisation vil kæmpe hårdt for, at der tages hånd om foreningslivet, når vi kommer ud på den anden side af corona-krisen.

For der er ingen tvivl om, at de corona-perioden slider og har slidt på fodboldklubberne, og vi kan simpelthen ikke risikere, at de mange frivillige ledere rundt omkring i klubberne mister lysten og motivationen. Derfor handler det bl.a. om, at der fra politisk side fortsat skal tages hånd om foreningernes økonomi o.s.v.

2020 har på alle måder været et hårdt år for breddefodbolden, men det har også været et år, hvor fodboldens og foreningslivets værdi og store betydning for rigtig mange mennesker og for samfundet som helhed har stået tydeligere end nogensinde. Den oplevelse tager jeg med ind i det nye år.

Og heldigvis er der håb forude.

Med disse ord vil jeg ønske alle jyske fodboldfrivillige en glædelig jul og et godt fodboldår 2021.

Bent Clausen
Formand for DBU Jylland