Billedtekst: Magnus Gehlert Kristensen fra Viborg Søndermarken stod for et af de mange og flotte pokalmål. Video: Lars Nørskov 

”Det er en dejlig fornemmelse, at pokalfodbolden starter igen. Det er altid godt med flere kampe, og allerede her i første runde besøger vi en modstander, som vi ikke har spillet mod før. Det er lige præcis, hvad pokalturneringen også kan. Man får mulighed for at teste sig selv mod helt nye hold”, fortalte Viborg Søndermarkens træner, Lars Nørskov, da vi fangede ham via telefon inden udeopgøret mod Hammel GF.

Målrig første runde

Forventningerne til årets pokalturnering var således i top, og allerede her i første spillerunde kunne man opleve flere spændende og målrige opgør, helt pokaleventyrværdigt. Et af dem blev spillet i Hammel GF, hvor værterne slog Viborg Søndermarken hele 5-2 efter urets 60 omgange. En intens og energisk kamp præget af flot fodboldspil og opbakning fra lægterne hos begge hold. Værterne fra Hammel var i front 3-0 efter første halvleg. Efter pausen blev der reduceret til 3-1, inden hjemmeholdet øgede føringen til både 4-1 og 5-1. Til sidst blev det 5-2, og den hæsblæsende kamp kunne fløjtes af.

”Så fik vi pokalturneringen at mærke. Det var en flot kamp, og begge hold var skarpe og leverede både fysisk og teknisk. Desværre var Hammel bedst på dødbolde, og det blev afgørende i dag. Men vi er glade for den ekstra kamp. Vi fik testet forskellige opstillinger og tager ikke mindst en masse læring med herfra”, sagde Lars Nørskov erkendende og roste opgøret for at være en rigtig pokalkamp med flot spil og syv gode mål.

Det er lige præcis, hvad pokalturneringen kan. Man får mulighed for at teste sig selv mod helt nye hold Lars Nørskov

Faktisk blev der i alt nettet hele 27 gange i rækkens første fire pokalkampe, hvilket sætter en høj standard for U13-holdenes videre færd i pokaljagten. Fem af scoringerne kom fra Hammel GF, der for første gang i klubbens historie har et U13-hold med i pokalturneringen.

Håbet lever i pokalturneringen
Debutanterne blev ikke desto mindre sejrherrerne i deres allerførste pokalkamp og mærkede turneringens magi, da de vandt over det bedre rangeret Viborg-mandskab.

”Det er så fedt at blive testet mod så godt et hold og så bestå. Det her var en seværdig og god kamp med mange mål. Det var en hel fornøjelse at se pokalfodbolden blive sparket i gang for vores U13-hold, og det var rart, at se drengene nyde det. Nu bliver det spændende, hvor langt vi kan gå. Det kan man jo ikke lade være med at drømme om”, fortæller Henrik Ernstsen, træner i Hammel GF. Han og spillerne er i hvert fald klar til andet kapitel i årets pokaleventyr, hvor endnu en modstander venter. Igen bliver det vind eller forsvind, og håbet er nøjagtigt så stort som det skal være i pokalturneringen, hvor alt kan ske.