DBU Jylland har på baggrund af den aktuelle corona-situation præciseret principperne for udsættelse af turneringskampe.

Præciseringen betyder, at hvis en jysk fodboldklub har mistanke om eller kendskab til corona-smitte på et af sine hold, vil det altid være muligt at kræve holdets kamp udsat uden nogen form for dokumentation og uden nogen konsekvenser i form af gebyrer eller lign.


Størst mulig fleksibilitet
- Folkesundheden kommer over alt andet, og vi skal lige nu passe ekstra godt på hinanden. Derfor ønsker vi ud fra et forsigtighedsprincip at give den størst mulige fleksibilitet til vores klubber i den aktuelle situation, forklarer formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, om baggrunden for retningslinjerne.

- Jeg er ret sikker på, at alle klubber som udgangspunkt ønsker at få deres kampe afviklet på fodboldbanen. Men vi er fortsat i en situation, hvor virus er iblandt os, så hvis man har mistanke om corona-smitte blandt sine spillere, er det nok til at kræve en kamp udsat. Vi ønsker ikke at presse nogen klubber til at afvikle kampe i tvivlsituationer. Derfor vil vi heller ikke kræve nogen form for dokumentation. Eller gebyr for udsættelse. Vi har fuld tillid til, at klubberne kan håndtere situationen. Det er blot et krav, at en udsættelse sker via en af klubbens officielle kontaktpersoner til os, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Udover en kontakt til DBU Jylland er det selvfølgelig vigtigt at være i hurtig dialog med den eller de klubber, man skal spille mod, så alle får de bedst mulige arbejdsvilkår. 

Mulighed for to kampe samme spilledag
Med henblik på at få en udsat kamp afviklet på et senere tidspunkt har Disciplinærudvalget på grund af den særlige situation besluttet at gøre det muligt at afvikle to kampe på samme spilledag. F.eks. en kamp fredag, og en kamp søndag (fredag, lørdag og søndag opfattes jf. turneringsreglementet som samme spilledag).

Der åbnes desuden op for, at man kan få udsat en kamp til afvikling efter sidste tilladte spilledato. Et sådan ønske skal dog altid godkendes af DBU Jyllands administration, idet det kan have indflydelse på planlægningen af næste års turneringer.

Ovenstående gælder indtil videre for efterårssæsonen 2020, og DBU Jyllands Disciplinærudvalg vil følge udviklingen nøje med henblik på en eventuel løbende justering af retningslinjerne.