Pludselig fra den ene dag til den anden kunne U11-drengene i SMIFF i det nordøstlige Jylland ikke mødes og træne på klubbens anlæg mere på grund af corona. Tilmed blev deres træner udsendt til Afrika.

Det lyder måske som en ret umulig situation, men i SMIFF bryster man sig af at være løsningsorienterede. Det er U11-trænerteamet i hvert fald.

Videoopgaver hver uge
Cheftræner Morten Wiese var hurtigt ude med en videohilsen kort efter corona-nedlukningen. I U11-forældrenes lukkede Facebookgruppe opfordrede han i sin hilsen de 21 drenge til i den kommende periode at løbe 3 km om ugen, så formen ikke gik helt i stykker, inden de forhåbentlig snart kunne ses igen.

- Da corona viste sig at være noget mere langtidsholdbar, gik vi hurtigt over til at lave challenges (udfordringer, red.) og træningsøvelser via video og opslag 1-2 gange ugentligt, forklarer Jesper Honoré Lund Sørensen, som er medtræner på U11-holdet på Randers-egnen.

Morten Wiese uploadede flere videoer direkte fra Mali i Afrika, hvor han er udsendt som paramediciner for danske soldater, og hans iniativ blev belønnet.

Drengene fangede hurtigt konceptet og deltager ivrigt i træningen. De får øvelser, som skal trænes og derefter uploades som video som dokumentation på, hvor godt de klare det. Også løbeturene dokumenteres via app'en Endomondo.

Her kan du se en af de videoer, der er indsendt som dokumentation for træningen:


Drengene bidrager selv med idéer
Hurtigt har træningskonceptet udviklet sig til, at drengene selv skiftes til også at finde på challenges. F.eks. at binde en plastflaske op i målhjørnet og så filme, når man rammer med sit skud.

Eller som den kreative 10-årige spiller, der udfordrede sine holdkammerater til at lave en tegning med sin Endomondo-løberute, idet han selv uploadede en rute med form som et hus.

- En af de populære udfordringer har været 11 øvelser og finter, der skulle udføres i løbet af 24 timer. Belønningen fra os trænere var en grillaften for holdet, når engang vi får lov til den slags igen, lyder det med et smil fra medtræner Jesper, som holder skansen i Danmark.

Stor forældreopbakning bag drengene
Det har været af afgørende betydning, at drengenes forældre har bakket op om konceptet fra dag 1. Idet drengene kun er 10 år, er de nemlig lidt svære at kommunikere med direkte. Men forældrene er med i den lukkede Facebookgruppe og bidrager engageret med at videreformidle informationer og ikke mindst hjælpe med alt det tekniske.

- Og så har træningen faktisk bredt sig, så en del søskende og forældre også f.eks. løber med på sønnikes ture, slutter Jesper Honoré Lund Sørensen fra SMIFF.

SMIFF's U11-trænerteam slutter dog ikke online-træningen nu. De fortsætter, så længe det ikke er muligt at mødes til fysisk træning. Lige nu holder holdet afstand, helt fra Afrika til Danmark.

Se en af Morten Wieses peptalks direkte fra lejren i Afrika: