Et spontant indfald på én af Morten Bruuns mange cykelture er gået viralt.

Normalt har Morten Bruun nok at se til som bl.a. fodboldkommentator og ungdomstræner i IF Lyseng, men også han mærker corona-krisens kedsomhed og rigdom på tid, tid, tid. Han har brug for at bevæge sig, og forsøger at få afløb for noget af rastløsheden ved at nappe en tur på racercyklen.

Han er ikke meget for at drive rundt uden en form for mål, så han fik idéen at tage billeder af de fodboldstadions, han kom forbi på sin rute, og lægge dem på Twitter med hashtagget #herermitstadion.

30 tusinde følgere kan være med
Morten Bruuns Twitterprofil er en af de populære profiler af sin slags i Danmark, og fra første minut var en stor del af hans 30 tusinde følgere klar med reaktioner.

- Mange slår billeder op fra deres eget hjemmestadion, og det er ret specielt at fornemme den tydelige stolthed, der følger med, forklarer Morten Bruun.

Han har et mål om at nå 500 stadions, og foreløbig har han i weekenden rundet de 200 i godt samarbejde med sine følgere.

DBU Jylland vil selvfølgelig også gerne bidrage til Mortens samling, så her kan du se nogle luftfotos, vi tog tilbage i 2012 til magasinet Jysk Fodbold. Her er bl.a. en værdig nominering til Jyllands smukkeste stadion, ligesom vi bl.a. har besøgt et stadion lige op ad den lokale kirke. (artiklen fortsætter under galleriet)


Et rigtigt stadion er fyldt med følelser

Når Morten Bruun skal beskrive et flot stadion, kommer han selvfølgelig omkring fysiske elementer som udskiftningsbokse, måltavle og måske endda en tribune. Men faktisk kredser han mest om, at et stadion skal have et særkende. Nogle specielle net, et sjovt navn, noget der skiller sig lidt ud og som man husker.

- Og så er et stadion bare skabt på oplevelser. Man husker et stadion for de minder og de følelser, det har været ramme om, lyder det fra den rutinerede træner, der har besøgt et væld af stadions.

Morten har selvfølgelig selv et par favoritter blandt de stadions, han har været på:

  • Lyseng Idrætspark forbinder han med glæden ved at træne sine ungdomshold, som han har gjort i en årrække efterhånden.
  • Aabenraa Stadion kender han fra sine ungdomsår, og her husker han særligt de ekstradybe Bundesliganet, hvor bolden lige kunne få lov at trille lidt længere, mens man jublede.
  • Spektrum Odder har han en særlig respekt for, for her har han flere gange oplevet, at selv tredje- og fjerdeungdomshold kunne spille kamp på bane 1, som har en særlig magi over sig.

Skal dit stadion også med på Morten Bruuns virtuelle Danmarkskort på Twitter? Så tag et foto og læg det op med hashtagget #herermitstadion, så skal Morten nok tælle og give dit foto et retweet, så hans mange følgere også får set netop dit stadion.

- Det her lille projekt har overgået selv mine vildeste forventninger, men det er både spændende og rørende at se, hvor mange der vil være med og hvor de kommer fra, slutter den engagerede fodboldentusiast.

Se også
I Magasinet Jysk Fodbold fra august 2012 var en luftfotograf (ja, droner var ikke rigtigt in endnu) sendt ud under temaet "Unikke jyske hjemmebaner", se med her fra side 8:

JF Aug2012 Forside