Knap en halv million kroner er tabt for Lemvig GF, der på grund af corona-situationen har måttet aflyse børne- og ungdomsstævnet Limfjordscup sidst i juni.

- Økonomisk er vi hårdt, hårdt ramt med en fuldtræffer som denne, lyder det fra Lemvig GF-formand Hanne Sig Weibel.

Svært at finde økonomisk fodfæste
Overskuddet fra Limfjordscup har de seneste år bl.a. kunnet finansiere nogle få lønnede medarbejdere i den vestjyske forening, som har en forretningsfører, en stadioninspektør og en rengøringshjælp på lønningslisten. Derudover har pengene hjulpet til investering i faciliteter og rekvisitter, samt gjort det muligt at holde kontingenterne på et fornuftigt niveau.

I de statslige hjælpepakker har vestjyderne hentet en smule ind på lønkompensation og arbejdsfordeling, men ellers har økonomien været meget tæt på at trække tæppet væk under den ellers sunde forening.

- Vi har et godt samarbejde med Lemvig Kommune, som er klar over vores situation. De er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne generelt for foreningslivet, så de kan vurdere, hvordan de bedst kan hjælpe, forklarer Hanne Sig Weibel.

Samtidig har foreningen søgt om et tilskud fra en ekstraordinær pulje hos Jysk Energi, som primært gælder for foreninger i Lemvig, Holstebro og Struer Kommuner. Også banken har været villig til at forhøje kassekreditten, så Lemvig GF har likviditet til at svare enhver sit den næste tid.

Lokalsamfundet har tændt håbet
Lemvig GF's formand er trods en genstridig modvind fortrøstningsfuld. Hun oplever en massiv opbakning fra både frivillige, medlemmer, sponsorer og lokalsamfund.

Klubben har oprettet et støttenummer, som man kan indbetale til pr. Mobilepay, og her er der lyspunkter i en økonomisk mørk tid. En frivillig startede nærmest en viral bølge med en indbetaling, der blev lagt på Facebook med denne bemærkning:

Har købt en virtuel pølsemix. Den smagte godt og feder ikke.


Derefter løb det ind med kreative beskeder via Mobilepay. Nogen gav en påskeøl, andre "betalte" for et rødt kort og meget mere.

- Det har nærmest pustet liv i et helt nyt fællesskab. Gamle minder bliver frisket op og folk er virkelig støttende, siger Hanne.

Også kontingenterne har et stort flertal betalt for at bakke op om det frivillige foreningsliv. Blandt sponsorerne er mange selv ramt af krisen, men er loyale, når det kommer til at støtte klubben. En helt ny sponsor kontaktede oven i købet selv klubben og bad om at måtte være med.

Positive oplevelser letter byrden
Hanne Sig Weibel beretter om trænere, der frasiger sig honorarer;- andre donerer et beløb pr. kilometer, deres spillere løber i corona-nedlukningen. Sådan bakker vestjyder op om deres egne.

Formanden selv savner liv på stadion, gang i den og ikke mindst at røre en bold. Men modet har hun fået tilbage, selv om aflysningen af årets helt store begivenhed, Limfjordscup, gør ondt både på økonomien og det frivillige fællesskab.

- Vi arbejder stenhårdt på at klare os igennem. Jeg tror på, at vi lander igen, men nervøsiteten er ikke helt overstået, slutter den vestjyske formand.