Født sidst på året, spinkel af bygning, masser af fodboldtalent.

Sådan kunne historien om 14-årige Mathias Andreassen fra FC Sønderborg skrives, men så simpelt er det altså bare ikke.

Mathias har måske nok ikke den store råstyrke, men det kompenserer han for ved en exceptionelt god teknisk behandling af bolden.

Smadrer danmarksrekord på video
Corona-situationen betyder, at Mathias ikke kan passe sin træning i klubben. Og det er hårdt, for normalt står den på træning seks gange om ugen inklusive morgentræning samt et væld af kampe over det meste af Jylland med sit U15-hold, som aktuelt spiller i den jyske Liga 2.

Ligesom så mange andre er Mathias sendt til tælling fodboldmæssigt, men på Youtube så han en anden ung fyr sætte dansk rekord i antal jongleringer på et minut. Mon det kunne gøres endnu bedre?

- Mathias har nærmest en bold limet til fødderne altid, også indenfor, så det kom ikke bag på os, at han blev tændt af det her rekordforsøg, forklarer hans far, Rasmus Andreassen.

Tirsdag var Mathias klar, og videoen blev sat i gang. 229, to-hundrede-og-ni-og-tyve, gange jonglerede Mathias, inden alarmen meldte, at minuttet var gået. Det er altså over tre boldberøringer i sekundet!

- Videoen blev finkæmmet i slowmotion et væld af gange, inden rekorden var i hus. Alt skulle gå rigtigt til, pointerer far Rasmus.

Som 4-årig startede Mathias til sandkassefodbold med sin far. Som 14-årig har han netop sendt sin Danmarksrekord ind til Børnenes Rekordbog. Sejt.