MENU

U8-U10 skal spille 5-mands indefodbold

Fra den kommende indefodboldsæson 2019/20 spiller alle niveauer i U8-U10 rækkerne 5-mands. Det betyder bl.a., at der er en fast målmand på banen. Se mere om de nye regler her.

U8-U10 skal spille 5-mands indefodbold
Spilleformen for U8-U10 ændres til 5-mands (foto: Henrik Bjerregrav).

AF: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation//

Det skal være trygt og sjovt at spille indefodbold, særligt når man er barn. Det er en af årsagerne til, at der til den kommende indefodboldsæsonen 2019/20 indføres en ny spilleform for alle drenge- og pigerækker i U8-U10.

Disse rækker afvikles fremover med 5 spillere på banen – heraf 1 spiller som målmand. Spilleformsreglerne for U8-U10 lyder dermed således:

  • Alle spillere må færdes over hele banen.
  • Målmanden må samle bolden op og skal være let genkendelig i form af målmandstrøje/overtrækstrøje.
  • Målmanden må ikke sparke/kaste bolden over midten - medmindre bolden har rørt banden, gulvet uden for feltet eller en spiller, inden den passerer midten.

Klubberne har talt
- Et flertal af klubberne tilkendegav i den seneste deltagerundersøgelse, at de ønskede at genindføre målmandsrollen i disse rækker, lyder fra Hans Sørensen på vegne af DBU Jylland Vinterudvalg.

Nogle af argumenterne fra klubberne lød, at det er svært for holdene at få en spiller til at stå på mål, når man ikke må bruge hænder. Specielt pigerne – som tit er nystartede fodboldspillere i denne aldersgruppe – har været utrygge i det aspekt af indefodboldspillet. Så unge spillere forstår ofte ikke, at de ikke må bruge hænderne og bliver dermed også kede af det, når der bliver dømt for det.

Også bedre sikkerhed og hensyn
Med den nye spilleform for U8-U10 mindskes risikoen også for hovedskader, da målmanden må tage bolden med hænderne og ikke skal forsøge at heade på hårde skud mod mål.

Dermed leves der også op til DBU’s holdninger til børnefodbold om, at børn først skal lære at heade efter 11-årsalderen.

Med ændringen i spilleformen er intentionen at gøre tilgængeligheden til indendørs fodbold nemmere i forhold til det udendørs spil, altså at spillet indenfor og udenfor ligner hinanden mest muligt.

Se alle spilleregler i indefodbold herSe mere om alle vore vintertilbud lige her:
 


Log ind