Hirtshals Boldklub, Eastside Viborg og Lystrup IF har alle tre noget tilfælles. De har ingen tilmeldte hold til denne sæsons indefodboldturneringer – de har udelukkende tilmeldt sig DBU Jyllands futsalturneringer.

Men hvorfor har de egentlig det? Det har vi spurgt dem om, og de giver deres synspunkter på, hvorfor det giver mening for lige præcis dem at spille futsal.

Tilfældighed fra Sjælland
Hos Eastside Viborg introducerede træneren, Rasmus Veng, konceptet efter han havde oplevet det i og omkring København. Han fik over tid udbredt det i klubben, så både piger og drenge i næsten alle aldre spiller futsal i klubben.

I Eastside Viborg træner U19-drengene rent faktisk futsal én gang om ugen – hele året. Det gør de på en adskilt kontingent-ordning, så spillere udefra også kan træne med.

Forbedrer spilintelligensen
Futsal giver mange elementer, der kan overføres direkte til udendørs fodbold, mener alle de tre klubrepræsentanter, vi har talt med: 

- Man forbedrer sine løb uden bolden, sit overblik og sin boldomgang. Man forbedrer med andre ord sin spilintelligens og udover det, så er der enormt potentiale i udviklingen af den enkelte spiller.

- Og så synes vores drenge egentlig bare, det er sjovere, og det er ud fra den efterspørgsel, at vi er endt med kun at spille futsal, siger formanden for Hirtshals Boldklub, Jesper Vandsted. Han supplerer:

- For U6-U9 er det måske en fordel med banderne, fordi bolden hele tiden er i gang. Men opefter virker det til, at spillerne synes, de får mere ud af at spille futsal.

Bander kan være bøvlede
Der kan også være mere lavpraktiske grunde til, at man fravælger den klassiske form for indefodbold. Hos Lystrup IF tilslutter de sig også koret om, at futsal har en bedre overførselsværdi til udendørs fodbold. Men det kan jo også være lidt træls med de bander:

- Mange synes det er lidt bøvlet, at man skal til at sætte bander op og tage dem ned lige bagefter. Der er en del håndboldhold ude ved os, og de bruger dem jo ikke, udtaler Lars Christiansen, der er trænerudvikler i klubben.