To Serie 1-spillere fra Haderslev FK's kvindehold meldte sig i 2019 på banen med en række selvstændige klubinitiativer.

Pernille Andresen og Sidsel Haugaard Hansen var bannerførere for at udbrede regnbueanførerbind til alle seniorhold samt de ældste ungdomshold for at signalere, at Haderslev FK er en rummelig klub.

I spidsen for hundredvis af HFK'ere

Derefter fik de to kvinder blod på tanden og stod i spidsen for at repræsentere Haderslev FK ved "Stafet for Livet"-døgnet. I fællesskab fik de motiveret 100 HFK'ere til at deltage, og Pernille og Sidsel stod for alt det praktiske med teltlejr, løbsplan, sponsorater og forplejning.

Da DBU Fodboldskolen manglede en skoleleder, sprang den dynamiske duo til igen. På glimrende vis kørte de fodboldskoleugen med 250 børnespillere igennem.

Den årlige klubfest var ved at dø med afgangen af den tidligere klubfestkomité, men igen gik kvinderne forrest med dirigentstokken, og løftede den store opgave med en klubfest med 200 deltagere.

- De går all in i deres projekter og tæller ikke timer, lyder skudsmålet blandt andet i ansøgningen fra den taknemlige klub, Haderslev FK.

DBU Jylland Region 4 er enige i, at de to driftige kvinder har taget en række beundringsværdige initiativer, og derfor blev Region 4's Initiativpris 2019 tildelt Pernille Andresen og Sidsel Haugaard Hansen. Tillykke med anerkendelsen.


 

R4 2019 LLN Kimkragskovhedelangerhuus Kenneth Nielsen fra DBU Jylland 4's bestyrelse (th.) overrakte "Gør en Forskel"-prisen til Kim Langerhuus fra Sønderris SK og Sædding/Guldager IF (foto: LLN Press).

Også længere mod vest lever den frivillige indsats i bedste velgående. I Sønderris SK ved Esbjerg har Kim Langerhuus igennem 10 år ført an for spillerne i årgang 2004. Siden holdet hed U6, har han trænet de unge drenge, og efterhånden som drengene blev ældre, viste Kim sin visionære side.

For at sikre at det fortsat ville være muligt at stille et 11-mands ungdomshold, tog han kontakt til naboklubben Sædding-Guldager IF med henblik på at etablere et holdsamarbejde. Samarbejdet blev en realitet i 2017, og er blevet forløberen til et officielt samarbejde mellem de to klubber helt fra U13.

Senest har Kim overladt trænerrollen til nye kræfter, og i stedet bidraget til holdet som holdleder, fordi han stadig ikke kan slippe drengene helt.

Kim leverer rammerne for samarbejde

I samarbejdsklubben SGI har Kim også leveret en stor indsats, både som DBU Fodboldskoleleder og nyligt som nyindtrådt ungdomsformand.

I sin nye formandsrolle skal han i samarbejde med både Sønderris SK og Sædding/Guldager IF forsøge at sikre en rød tråd i samarbejdet, være bindeled mellem hold og ledelse, ligesom han skal komme med gode råd til nye årgange, der indgår i ungdomssamarbejdet.

På regionens årsmøde blev Kim Langerhuus velfortjent anerkendt med "Gør en Forskel"-prisen. Med prisen følger et diplom, en gave og en check på kr. 4.000. Tillykke til den vestjyske klubmand.


Se mere om de regionale årsmøder her