Varnæs leder måske tankerne hen på en vis bankdirektør fra Lise Nørgaard-serien Matador, men i det sønderjyske er man ikke i tvivl om, at det i virkeligheden er navnet på den lille by med ca. 450 indbyggere nær Aabenraa.

Og i Varnæs finder man den driftige flerstrengede forening, Varnæs/Bovrup IF, som i forhold til indbyggertallet huser en ret stor fodboldafdeling.

Fordobling af medlemsantal de seneste fem år

For fem år siden var spillerantallet netop rundet 140 i den sønderjyske klub, mens tallet i dag er tættere på 270 i alderen 3 til over 60 år. Disse spillere fordeler sig på ti forskellige hold, hvor pigerne tegner sig for de fire af dem.

- Søgningen af nye pigespillere er stor og vi er allerede klar med et nyt hold i foråret, lyder det fra Varnæs/Bovrup IF.

Blandt i efterskoleårgangene kan det være svært at stille hold selv, men her har klubbens løsning ligget i samarbejde med naboklubber, hvilket har været en succes.

Frivillige står i kø for at hjælpe

20 trænere og dertil en række hjælpetrænere får hjulene til at snurre i hverdagen på banerne, men også det sociale bliver prioriteret højt i klubben med klubture og holdafslutninger. Udover holdarbejdet tæller klubben også frivillige pedeller, der holder klubhus og baner i topform.

I det hele taget er der masser af frivillige kræfter i og omkring Varnæs/Bovrup IF. Det gjorde bl.a. et massivt arbejde med at rejse et nyt lysanlæg til en hurtig proces, ligesom det aldrig er et problem at skaffe frivillige til at dømme kampe eller hjælpe ved arrangementer.

DBU Jylland Region 4 belønner indsatsen og klubben, idet Varnæs/Bovrup IF onsdag den 20. november blev kåret til "Årets Fodboldklub 2019" i Region 4 ved årsmødet i Skærbæk Fritidscenter. Med titlen følger også et banner, en pokal og et diplom.

Tillykke til den fremgangsrige klub og de flittige frivillige. 


 

R4 2019 LLN Dommer Frederiksvendsen Årets breddedommer i Region 4 er Frederik Svendsen, som fik overrakt blomster og diplom af Brian Christiansen (tv.) og John Møller Pedersen fra regionsbestyrelsen (foto: LLN Press).

Nu er det ikke længere forbeholdt klubber, ledere og frivillige at blive anerkendt med priser på de regionale årsmøder. Årets Breddedommer i DBU Jylland Region 4 blev nemlig kåret for første gang onsdag den 20. november, og titlen gik til Frederik Svendsen fra Alslev ved Varde.

- En fantastisk kollega, dommer og ambassadør.

Sådan lyder det blandt andet i indstillingen af Frederik Svendsen. Den 21-årige fodbolddommer er med i DBU's talentdommergruppe og netop rykket op i Jyllandsserien.

Sydvestjysk Fodbolddommerklub har indstillet Frederik Svendsen og begrunder valget med, at Frederik leverer den mangesidet indsats både i sin egen dommerindsats, men i høj grad også i arbejdet med at rekruttere nye dommere og ved at bidrage til vintertræning og erfaringsudveksling.

Udover den faglige dommerindsats er Frederik Svendsen også netop indtrådt i det organisatoriske arbejde. Han er en værdig repræsentant for dommergerningen ved at optræde som en god kollega, der altid bakker op.

- Frederik er et forbillede på, hvordan man kan kombinere aktiv deltagelse i dommergerningen med at være en del af hele fodboldfamilien, slutter indstillingen.

Tillykke til Årets Breddedommer i DBU Jylland Region 4, Frederik Svendsen, der også modtager diplom, blomster og to landskampbilletter.


Se mere om de regionale årsmøder her