Anja Kjælder Hvam fra Lemvig Boldklub modtog tirsdag aften Åge Eltons Initiativpris på DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum Fritidscenter. Prisen blev overrakt til modtageren foran omkring 180 klubfolk.

Prisen modtager den virkelystne fodboldmor for at starte et succesrigt fodboldtilbud op for de alleryngste i fodboldklubben.

- Anja har selv spillet meget fodbold og havde derfor svært ved at vente til hendes eget barn ville blive gammel nok til at begynde som femårig, lyder det i klubbens indstilling.

Anja Kjælder Hvams datter begyndte allerede på holdet som toårig.

Succes med det samme
Holdet med de Små Fødder blev straks en succes og til allerførste træning i 2018 dukkede 22 børn op med deres forældre/bedsteforældre. Igen i år har de stået klar og holdet har i 2019 haft 35 kontingentbetalende fodboldspillere i alderen tre-fire år.

Altså har tiltaget oplevet stor medvind, og det er i høj grad Anja Kjælder Hvams fortjeneste. Udover at være initiativtager og træner for de små fodboldspillere har hun også sørget for, at to af klubbens U15-spillere er med som trænere til holdet.

- Anja kom selv til klubben med idéen og ville være selv være træner og ville selv sørge for at melde ud via de sociale medier. Anja lavede alt arbejdet og sørgede for det meste – kun med lidt hjælp fra klubben, skriver formanden i Lemvig GF, Hanne Sig Weibel.

Med hæderen modtog Anja Kjælder Hvam en pokal og 5000 kroner.