I det populære radioprogram Mads & Monopolet er ”Preben” blevet en betegnelse for en anonym mand. Sådan er det dog overhovedet ikke for Ejsing Boldklubs Preben Rusbjerg. Han er faktisk det stik modsatte af anonym.

Preben Rusbjerg er mangeårigt medlem af fodboldklubbens bestyrelse, han er formand for klubbens boldudvalg og er generelt med i stort set alt, hvad der foregår i klubben.

- Preben er en af dem, som vores lille boldklub er bygget op af – han er nemlig en frivillig, som tænker på klubben og ikke mindst medlemmerne før sig selv, lyder det i klubbens indstilling.

For sin store indsats blev Preben Rusbjerg tirsdag aften hædret i Aulum Fritidscenter med DBU Jylland Region 2’s Gør en forskel-pris.

Klubbens ankermand
Prismodtageren er ankermand i mange af fodboldklubbens aktiviteter, men hjælper også til med øvrige aktiviteter i og omkring klubben, fx er han primus motor for klubbens årlige sportsfest, hvor han har fået fodbold på programmet.

- Uden Preben Rusbjerg var der ingen Ejsing Boldklub, fremgår det af indstillingen.

- Alle klubber skulle have en Preben, så ville de også føle, at hjælpen altid var nær. Men ikke vores Preben, for ham vil vi selv beholde, for han er noget særligt, slutter klubbens formand Lars Rocatis i indstillingen.

Sammen med prisen modtager Preben Rusbjerg et diplom, en gave og en pengepræmie på 4000 kroner.