Breddefodboldens mange udfordringer og problemstillinger blev vendt og drejet på bedste vis, da 125 fodboldledere fra 36 nordjyske fodboldklubber torsdag aften var samlet til DBU Jylland Region 1’s årsmøde på Aalborg Portland Park.

De kunne indledningsvis lytte til regionsformand Kristian Nørgaard Thomsens beretning, der berørte temaer som DBU Jyllands samarbejde med klubberne, børnefodboldens udfordringer, potentialet i pigefodbolden, behovet for rekruttering af flere dommere, samarbejdet med kommunerne, indførelse af midtvejsombrydninger samt bevarelse af sommertiden.

Svært at skaffe frivillige
Sidstnævnte emne blev kommenteret af Rasmus Gissel, Støvring IF, der oplyste, at hans klub havde taget kontakt til Folketingets formand for at gøre opmærksom på, hvad en afskaffelse af sommertiden ville betyde for breddefodbolden og foreningslivet. Det havde givet en positiv feedback, og han opfordrede de øvrige tilstedeværende klubber til at gøre det samme for at bevare sommertiden.

Hans Arne Pedersen, Aabybro IF, kommenterede regionsformand, Kristian Nørgaard Thomsens opfordring til klubberne om at prioritere pige- og kvindefodbolden endnu mere end i dag:

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi kan få flere kvinder til at spille, så får vi også flere herrer i klubberne. Og jeg hører også, hvad I siger. Men jeg vil samtidig sige, at vi gør alt, hvad vi kan omkring kvindefodbolden, men det er utrolig svært at skaffe frivillige til kvindefodbolden, sagde Hans Arne Pedersen fra Aabybro IF.

Flertal vil bevare U16 Drenge-rækken
Under behandlingen af forslagene var der bl.a. god debat om FC Skanderborgs og FFD Kralupys forslag til en ny struktur for kvindefodbolden. Forslaget blev anbefalet af bl.a. Brønderslev IF og Støvring IF og fik også massiv medvind i den vejledende afstemning.  

Støvring IF’s forslag om at afskaffe U16 Drenge-rækken kunne til gengæld ikke samle flertal blandt de nordjyske klubber.

Rasmus Gissel argumenterede for fordelene ved at slå U16- og U17-rækken sammen og efterlyste ved samme lejlighed handling fra DBU Jyllands side og undrede sig over, at der ikke var sket noget, siden den selvsamme problematik blev drøftet for to år siden.

Axel Petersen, Svenstrup-Godthåb IF, udtrykte bekymring ved en afskaffelse af rækken, eksempelvis hvis en lille klub var tvunget til at benytte U15-spillere på deres U16-hold. Ved en afskaffelse af U16-rækken ville  springet for U15-spillerne til en U17-række blive foruroligende stort.

Pia Steen Bjerring argumenterede for at bevare U16 Drenge-rækken, da det efter hendes opfattelse var med til at fastholde flere spillere, mens Søren Larsen, Region 1’s bestyrelse og DBU Jyllands Ungdomsudvalg, understregede, at netop U16 og U17-rækkerne havde været udsat for utrolig megen bevågenhed fra DBU Jyllands side, men at man trods ihærdige drøftelser og analyser ikke havde fundet de vises sten.

- Jeg tror desværre ikke på, at vi løser noget som helst ved at slå U16 og U17-rækken sammen, men det er en meget relevant debat, da det er to problematiske årgange, og vi er meget modtagelige for gode forslag, sagde han.

DBU Jyllands forslag om at indføre en solidarisk uddannelsespulje gav anledning til både positive og kritiske bemærkninger.

Knud Søndergaard, Jann B. Nielsen og Ditte Funder blev mindet af forsamlingen på årsmødet.