Der er ikke mange, der kan prale af at være fodboldtrænere som 15-årige. Ikke desto mindre er det tilfældet i NUGF Viborg, hvor de to gutter, Kasper Madsen og Lauge Veje, er trænere for klubbens U13-hold.

Da flere spillere og trænere på årgangen i løbet af sommeren røg i svinget, var gode råd dyre. Men så dukkede de to friske drenge op.

- Vi fik ad omveje at vide, at Kasper og Lauge havde taget lidt træneruddannelse. Det førte til en dialog i bestyrelsen om vores principper for, hvad vi i fremtiden ville gøre med aflønning af trænere, udtaler Frans Skovholm, der er formand i NUGF Viborg.

Flere spillere er kommet til
Det førte til ansættelsen af de to unge drenge. Det nye trænerteam har fået stablet et solidt hold sammen på trods af, at flere spillere er røget til FK Viborg, som samler mange af de største talenter blandt samarbejdsklubberne i Viborg, når de bliver U13-spillere.

- Vi har fået tilknyttet i hvert fald fem-seks flere spillere. Det er både nye, der er startet, men også tidligere spillere, som er vendt tilbage, fortæller formanden, Frans Skovholm, og fortsætter:

- Og så har Kasper og Lauge formået at gøre det sjovt samtidig med, at der har været kvalitet. Og det er jo en rigtig god kombination.

Formanden for NUGF Viborg tilføjer desuden, at de har lavet en god og konkret aftale med trænere og forældre, der sikrer, at forældrene står til rådighed, hvis der skulle opstå udfordringer.

Det er fedt at være træner
De to trænere spiller selv sammen i Eastside Viborg, og de fordeler cheftrænerrollen lige – både til kampe og træning. Ifølge Lauge Veje er der mange fede ting ved at være fodboldtræner:

- Det er fedt at få så meget ansvar. Og så er det bare dejligt at komme ud og være sammen med nogle glade børn og samtidig se, hvor meget de udvikler sig.

Og alderen på de to trænere har ikke været nogen forhindring for et godt efterår:

- Det har forløbet meget fint. Folk ved jo godt, vi er unge, og vi har kun haft positive oplevelser. Der var selvfølgelig lidt udfordringer i starten, men sådan er det jo. Og drengene hører efter, fortæller den unge trænerspirer.

Og man må sige, at de unge trænere har fået styr på tropperne. De endte nemlig på andenpladsen i deres pulje, hvor de kæmpede med om førstepladsen helt indtil sidste spillerunde.

Mod på mere
Lauge og Kasper har begge taget C1-kurset. Det var Lauges far, der kom og fortalte om det. Nu er planen at tage C2 som næste skridt. Han lader dog døren stå åben, når han tænker på fremtiden:

- Lige nu er det hele fedt, og jeg vil gerne blive i NUGF Viborg i et godt stykke tid. Efter sommer starter jeg på gymnasiet, og så må vi se, hvor meget tid jeg skal bruge på det.

Hvis du selv har mod på trænergerningen, kan du følge linket og blive klogere på træneruddannelsen.