MENU

Flot fairplay-gestus i U14-kamp

Hvad gør man, når ens modstanderhold i U14 Drenge Liga 5 kæmper med resultaterne og kun har spillere til at spille 9:9. Hvis man er IF Alliancen, så giver man en hjælpende hånd.

Flot fairplay-gestus i U14-kamp
Der var god stemning mellem holdene efter kampen. Foto: Privat

AF: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation//

- Vores hold fik nyt liv. Pludselig blev der løbet og vi fik noget angreb på. Det blev en sjovere kamp for alle.

Per Kildal Christensen er træner for U14 Drenge Liga 5-holdet i Åstrup/Hammelev Fodbold ved Grenaa og er stadig begejstret for oplevelsen, efter at holdet mødte IF Alliancen i går.

Godt nok blev det til et nederlag på 14-1, men det har de prøvet før. Nej, det var i stedet en opmuntrende fairplay-gestus fra modstanderholdet, som gjorde kampen til en god oplevelse – nederlaget til trods.

- Inden kampen var drengene lidt uden gejst. De hang lidt i bremsen og var lidt som om, at de havde tabt på forhånd. Vi kom også bagud med 6-0 i denne her kamp, men så kommer der en fra IF Alliancen og siger, at hans søn gerne vil hjælpe os. Han spiller normalt deres U13-hold, siger Per Kildal Christensen.

Holdet fik et skud energi
IF Alliancen-spilleren, som altså vikarierede som Åstrup/Hammelev-spiller, gjorde med det samme en forskel på det nederlags-vante hold.

- Det var ikke sådan, at der bare blev sat en prop i med det sammen. Slet ikke. Men ham her drengen kom bare ind med noget energi og nogle gode løb. Og så tror jeg bare drengene var glade for at få en hjælpende hånd, siger Per Kildal Christensen, som også kan berette, at fairplayen ikke stoppede der for hjemmeholdet.

- Inden pausen kommer der faktisk en anden dreng fra IF Alliancen, som også tilbyder sin hjælp. Han kom også ind. I pausen bød vi begge drenge velkommen, og jeg kunne mærke på mine spillere, at de syntes, det var rigtig fedt, at de to drenge gerne ville spille med dem, siger han.

Kæmpe nederlag men god oplevelse
Åstrup/Hammelev blev ikke forvandlet til FC Barcelona med de to nye spillere. Det understregede de afsluttende 14-1 cifre også med al tydelighed. Men alligevel havde alle en god oplevelse.

- Selv om de andre scorer masser af mål, så blev de aldrig hånende eller noget. Det tæller altså, at det var venlige mennesker, vi mødte, som ikke bare stod og grinede af os fordi vi fik klø. Der var stadig respekt. Og det var dejligt at opleve, siger Per Kildal Christensen som hele året har kæmpet for at kunne stille hold i hver kamp.

- Alt i alt så oplevede vi bare god sportsmanship og god sportsånd. Det er skønt at opleve en god støtte fra dem man spiller imod. Så lever vi med resultatet, siger han.

Log ind