MENU

Sommerens første JM-finale står i revanchens tegn

I aften spilles årets første JM-finale. Opgøret står mellem U14-pigerne fra AaB og Vildbjerg SF, og det er en kamp, hvor nordjyderne har revanche til gode.

Sommerens første JM-finale står i revanchens tegn
Vildbjerg SF's U14 Piger Liga 1-hold. Foto: Vildbjerg SF.

AF: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation//

Kampene om de jyske mesterskaber er efterhånden godt i gang, og i aften bliver det første sæt guldmedaljer hængt om halsen på de første mestre. Det bliver enten om halsen på U14-pigerne fra AaB eller Vildbjerg SF. Begge hold har vundet deres respektive Liga 1-pulje og er derfor med i JM-finalen.

Men faktisk har de to hold mødt hinanden for ganske nyligt. Det var torsdag 13. juni i DBU Jyllands Pokalturnering. Også her var det i finalen, at de to mandskaber krydsede klinger.

Det blev til en målrig affære, hvor Vildbjerg SF tog det længste strå med en sejr på 5-3.

Hævntørstige nordjyder
De nordjyske piger har bestemt ikke glemt det nederlag, og overskriften for til aftenens opgør er revanche.

- Pigerne har været meget fokuserede i denne uge og har haft ild i øjnene. De vil give den alt for at vise, at de kan slå Vildbjerg. Jeg har arbejdet meget mentalt med dem, og de er helt klar til kamp, siger AaB’s træner, Nicolaj Rosengren, der forudser en tæt kamp.

- Vi er selvfølgelig favoritter. Haha. Ej, den er vel 50-50. Vildbjerg har nogle dygtige offensive spillere, især en der hedder Johanna, skal vi passe på. Men seriøst, hvis vi rammer vores topniveau, så er der ingen, der kan slå os, siger den 25-årige træner.

I et tætpakket forårsprogram er det en speciel oplevelse for AaB-pigerne at slutte af med en finale.

- Det er jo vores sidste kamp inden turneringsferien, og det er en enormt vigtig kamp for pigerne. Der har været rigtig mange kampe, da vi er kommet i pokalfinalen, i JM-finalen i futsal og så her i JM-finalen. Samtidig er også alle blevet konfirmeret, så der har været et massivt pres på dem, siger Nicolai Rosengren.


AaB's U14 Piger Liga 1. Foto: AaB.

Sidste kamp med kliken
Også i den anden lejr melder de klar til kamp.

- Pigerne har noget ekstra kriller i maven og er både nervøse og spændte. Det er jo ikke mange, der får lov at opleve sådan en finale, siger Vildbjerg SF’s træner, Anders Andersen.

- Vi har godt nok lige slået dem 5-3 i pokalfinalen, men det bliver ikke nemt. De har et godt hold med nogle dygtige angribere. Jeg vil vurdere, at AaB er favorit, da de har spillet sammen i flere år end vores hold. Faktisk er de klar favorit, siger han.

For den 31-årige Anders Andersen er kampen noget specielt. Han skal nemlig ikke fortsætte som holdets træner efter sommerferien.

- Det bliver min sidste kamp med pigerne. Jeg har haft med dem at gøre i to år, så det er vemodigt, siger han.

Kampen bliver spillet i aften (fredag 21. juni) klokken 19.00 på Løvel Stadion.

Log ind